Sportfogadás tippek: Újpest - Ferencváros

2017-07-23
Az NBI aktuális szezonjának sorsolása úgy alakult, hogy már a 2. fordulóban találkozik az Újpest és az FTC. Korai derbi, amelynek valószínűleg a lila-fehérek örülnek jobban.

Újpest - Ferencváros

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat lő gólt

TippmixPro odds: 1.70

Kezdés: vasárnap, 18:00

 

Az előző szezonban háromszor találkozott a két rivális, de a három meccsből csak az első volt olyan, amire a semleges nézők emlékeznek. Az a 3-3-as mérkőzés minden igényt kielégített. Reméljük, hogy itt a szezon elején megint adok-kapok összecsapás lesz, és itt az adok-kapok nem csak a gólokra értendő.

Az Újpest 2-2-őt játszott Pakson a nyitókörben, és ahhoz képest, hogy a szezon első tétmeccse volt, annyira nem volt tragikus az UTE focija. Persze bőven van még mit csiszolni, de a keretben végre vannak igazi kilencesek, Novotny és Tischler, és a szélekről Zsótér és Simon nagy hasznára lesz a csapatnak. Hogy Vignjevic mester kiknek szavaz bizalmat a kezdőben, azt nem tudhatjuk, de a paksi meccs alapján is látszott, hogy ebben az Újpestben vannak gólok elöl és hátul is.

Ami az FTC-t illeti, a Midtjylland elleni odavágón a kiállítás+büntető kombinációig nagyon jól játszott az FTC. Meg volt fogva a dán csapat, aztán jött a kiállítás, a gólra váltott büntető, és utána még három gól a dán együttestől. A Fradi ezt követően egy küzdelmes, ám kevésbé látványos bajnokin 1-1-et játszott a Puskással, majd elutazott a Midtjylland elleni visszavágóra, ahol 3-1-re kapott ki.

A Fradi a dán együttes elleni visszavágón a Lovrencsics-Batik-Gera-Csernik négyessel játszott a védelemben, valószínűleg soha többet nem áll fel így a zöld-fehérek védősora. Doll sejtette, hogy a hazai zakó után nincs visszaút, így pl. Leo és Varga is padozott. Ami viszont kérdés továbbra is, hogy a védelemben kik játszanak vasárnap. Felépült-e Otigba annyira, hogy egy ilyen derbit elbírjon? Mennyi erő maradt Gera Zoliban? Mit tudnak hozzátenni az új spílerek egy derbin a játékhoz?

Ami viszont látszik az FTC-n is, hogy elöl-hátul gólképes. A Fradi -a Jelgava elleni bohóckodásokat nem számítva- lőtt gólt a Puskásnak, és lőtt gólt oda-vissza a Midtjyllandnak. Utóbbi azért nagy szó, hisz a dán együttes azért már egy komolyabb szintet képvisel. Viszont a kapott gólokkal van gond, mert van belőle bőven. Ez semleges nézőknek jó, a Fradi szurkolói aligha örülnek annyira.

A tippünk tehát az, hogy az előző szezon első derbijéhez hasonlóan ez is gólgazdag lesz. A nyitókörben az UTE és az FTC is 1-1 pontot gyűjtött, szóval jó eséllyel nyerni szeretne a lila-fehér és a zöld-fehér alakulat is. A Fradinál Varga a legveszélyesebb ember, akinek több szabadrúgás-gólt lőtt már most, mint Ronaldo egy egész szezon során szokott. Az UTE együttesében pedig bárkitől jöhet a gól, a Paks ellen például Pauljevic és Windecker talál be.

Lehet, hogy a Fradi kerete erősebb, de a hazai pálya, és az, hogy az FTC fáradtabb, mindenképp kiegyenlíti az esélyeket. Az hiszem, mi, semleges nézők egy jó 3-3-at most is előre aláírnánk.

Címkék: sportfogadás, tipp,