Sportfogadás tippek: USA (U20) - Spanyolország (U20)

2013-06-21
Pár nappal ez előtt Spanyolország U21-es csapata megnyerte a 2013-as U21-es EB-t. Most Lopetegui együttesén, az U20-asokon a sor, hogy VB-t nyerjenek. A bukiknál a spanyol csapat a favorit, de ezen aligha kell csodálkozni...

USA-Spanyolország

Tipp: Spanyolország

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:00

 

USA U20-as csapata a CONCACAF zónában favoritnak számít, de a nagyvilágban már aligha. Egyébként a CONCACAF zónában Mexikó legyőzte őket idén, nem verhetetlen együttes az amerikai. Az USA-ban mindenki amerikai focizik, baseballozik, vagy kosarazik, a soccer nevezetű sportág inkább a lányoknál népszerű arrafelé. Persze mióta Beckham, Henry és pár sztár átment, vagy anno Mattheus, vagy Pelé, de a soccer nem annyira népszerű.

A spanyoloknál remek utánpótlás munka folyik. Mindenki Xavi és Iniesta nyomdokaiba szeretne lépni, és az U21-es EB is bizonyította, hogy a spanyol utánpótlás talán a legjobb Európában, és szerte a világon. (Mondjuk a német se kutya, de most talán enyhe spanyol dominancia tapasztalható.

Az amerikai csapat kevésbé ismerős számunkra, sőt talán egyáltalán nem, de a touloni tornán 4-ből 3 meccsüket elveszítették, csak Kongót sikerült megverniük...

2011-ben az Isco, Koke, Canales féle csapat a negyeddöntőben búcsúzott, ott ugyanis pechükre a későbbi győztes Brazília kiejtette őket. Most szeretnének tovább jutni, de az biztos, hogy szeretnének győzelemmel kezdeni!

Sokkal erősebb a hispán csapat, USA nem lehet akadály. Egyébként a 2011-es tornára USA ki sem jutott, mert Mexikó mellett Panama és Guatemala is jobbnak bizonyult. Ok, hogy U20-as szint, de akkor is ciki.

A spanyol csapat viszont tele van ifjú tehetséggel. Csatár poszton Jese a Realból, vagy Deulofeu a Barcából sokaknak ismerős lehet. De itt van Paco Alcacer is, aki Valencia nevelés, most Getafe játékos. Középpályán Suso, Saul Niguez azok, akik majd a jövőben a felnőtt csapatban találhatják magukat. a védelemben Javi Manquillo és Campana tűnik a csapat erősségének. Megvan a gerinc tehát, és abban is biztosak lehetünk, hogy akik bekerültek Lopetegui csapatába, azok nem véletlenül vannak ott!

Jese és Deulofeu megmutatja, mi a Real és a Barca utánpótlása, tőlük egy-egy gólt nyugodtan várhatunk. Aztán ha még valaki betalál rajtuk kívül, az sem lenne meglepő. USA biztosan megpróbálja majd kihúzni egy döntetlennel, de aligha jön nekik össze a bravúr. Mert az biztos, hogy itt a pontszerzésük is az lenne.

 

Sok sikert mindenkinek a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,