Sportfogadás tippek: USA-Argentína

2012-07-22
Közeleg a londoni Olimpia nyitónapja, de a különböző csapatok addig is felkészülési meccsekkel múlatják az időt. Ezek a találkozók arra jók, hogy a játékosok fittek maradjanak, játékban maradjanak, de közel sem olyan kemény derbik ezek, mint amiket majd az Olimpián fogunk látni.

USA-Argentína

Tipp: 183.5 pont alatt

Odds: 1.85

Iroda: Bet365

Kezdés: ma 21:30

A Sport TV jóvoltából láthatjuk a Team USA együttesének utolsó két felkészülési találkozóját! Ma 21:30-tól Argentína ellen mérkőznek meg, ahol a győzelem ténye nem kérdés, pusztán a különbség az, amit csak megtippelni lehet.

Argentína válogatottja sem gyenge, bár a Team USA-vel nem említhető egy lapon. Sok rutinos játékosuk van, és a kezdő ötös valóban pariban lehetne még az USA-val is, de a padjuk rövid. Prigioni, Delfino, Ginobili, Nocioni vagy Scola jó ismerősünk, rengeteg nagy csatát megélt játékosok, és vannak a kiegészítő emberek, mint a két Gutierrez, akik szintén évek óta a válogatottban játszanak, de koránt sem világklasszis kosarasok.

Pár napja USA 118-78-ra verte Nagy-Britannia együttesét, tehát igazi pontzuhatag volt azon a mérkőzésen. A britek még az első negyedben vezettek is, aztán helyreállt a világ rendje, és Jamesék 40-et tettek közé. Argentína azért sokkal keményebb, rutinosabb csapat, mint a brit válogatott, ők nemhogy 118-at, de 100-at sem fognak kapni. Ezek az argentínok régóta együtt tolják, és Kobe, James, Anthony meg a többiek sem itt akarnak villogni, arra meglesz a lehetőségük egy hét múlva.

Gondolhatnánk, hogy valami bemutató meccs keredik majd belőle, de az argentínok nem fogják hagyni magukat! Ők nem akarnak 40-el kikapni, de még 20-al se nagyon. Ők önbizalmat akarnak szerezni, felmérni, hogy hol is tart a csapat, mire lesznek képesek az Olimpián. 

A tippünk, hogy ez a találkozó sokkal kevesebb pontot hoz majd, mint az USA - Nagy-Britannia mérkőzés. Amúgy Ginobiliék már játszottak egy találkozót a spanylok ellen, ott 105-85-re kaptak ki. Az a találkozó is hozott 190 pontot, mindezek ellenére a tippünk továbbra is az, hogy 183.5 alatt maradnak ma a csapatok, nem itt fogják előnni az összes puskaport.

Tippünk 98-72 körüli végeredmény, USA sem fog gálázni minden meccsén. Ráadásul itt a játékosok nagy része igencsak ismeri egymást, az argentínok kezdő ötöse Prignionit kivéve hosszú éveket töltött el az NBA-ban, vagy még jelenleg is ott játszik.

Sok sikert a tipphez, és jó szórakozást a mérkőzéshez! Aki szereti ezt a sportot, annak kötelező program ma estére!

Címkék: sportfogadás, tipp,