Sportfogadás tippek: U19 Németország - U19 Macedónia

2012-10-11
Megkezdődtek 12 csoportban az U19-es EB selejtezők, minden négyes csoportból két-két válogatott megy tovább. A 'nagyok' számára ez a kör még csak a bemelegítés, és ezzel a német fiatalok is így vannak.

 

U19 Németország - U19 Macedónia

Tipp: 2.5 gól felett

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: ma 19:00

 

Az 5-ös számú csoportban a németek az írekkel, a luxemburgiakkal és a macedónokkal találkoznak. Ha innen nem mennének tovább, az csodaszámba menne, de talán már az is, ha pontot veszítenének. Németország számára ezek a találkozók tényleg edzőmeccs jellegűek lesznek, talán az írekkel tudnak játszani egy jót, de az eredmény ott sem nagyon lehet kérdéses.

Németország és Macedónia is barátságos meccsekkel készült. Németország például megverte 3-1-re Wales és Anglia korosztályos csapatát is, de májusban minket is 3-0 arányban ütöttek ki tétmeccsen.

Ezzel szemben Macedónia fiataljai  játszottak egy 1-1-es döntetlent a szlovákokkal, de előtte pár nappal északi szomszédaink 5-1 arányban nyerni tudtak. (Egyébként ez az 5-1 volt az ún. 'A' csapatok összecsapása.) A csehek is verték őket 1-0, illetve 3-1 arányban még augusztusban.

Nem nagyon lehet egy lapon említeni a két válogatottat, de ezzel nem mondtunk újat. A németek fogadkoznak, hogy most kijutnak a nyolcas döntőbe, mert a 2010-es, és a 2012-es U19-es EB-re sem jutottak ki. Arrafelé ez már válság, nem így ismerjük a német utánpótlást.

A csapat legnagyobb sztárja egyértelműen Samed Yesil, aki jelenleg a Liverpool labdarúgója. Bajnokin még nem mutatkozott be, de pályára lépett például az Európa Ligában a young Boys elleni győztes meccsen, ahol 5-3-ra nyerni tudott az angol együttes. Yesil nagy tehetség, amit az U17-es válogatottban már rengetegszer bizonyított. Talán nem az angol bajnokság való neki, pláne nem ebben a korban. Hollandiában, vagy talán még a német élvonalban is sokkal jobban érvényesülne, de így alakult. Ettől függetlenül ő már kész játékos, 17 éves korában is kitűnt a kortársai közül.

Ott van még abból az említett U17-es csapatból Yalcin, aki a védelem stabilitását adja, vagy a kapus Vlachodimos, aki szintén meghatározó tagja volt annak a csapatnak.

Macedónia fiataljairól keveset tudni, de nagyon meglepő lenne, ha gondot tudnának okozni a németeknek. Már az is nagy meglepetés lenne, ha gólt tudnának szerezni. Németország meg akarja alapozni a jó szereplését, és Yesil vezetésével 5-6 gólt biztosan berámolnak a macedónok kapujába. Ők valószínűleg az írekkel küzdenek majd egyet a 2. továbbjutó helyért, és épp ezért könnyen lehet, hogy ma nem is fogják nagyon erőltetni, és beletörődnek a sorsukba. 13-án rendezik a Macedónia-Írország találkozót, könnyen lehet, hogy a macedónok már arra tartalékolnak. Ott ugyanis van picike esélyük, itt az ég világon semmi.

Persze, van a mondás, hogy a labda gömbölyű, meg hasonló badarságok, de akkora különbség van a két csapat felkészültsége közt, hogy annak az eredményben jelentkeznie kell! Ráadásul, ahogy írtuk, a németek mostmár ebben a korosztályban is villantani akarnak!

A mérkőzés ma 19:00-kor kezdődik, a helyszín pedig Luxemburg, Bascharage városa.

 

Tippünk 4-0, vagy 5-0. Sok sikert mindenkinek!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,