Sportfogadás tippek: U17 Észak-Korea - U17 Japán

2016-10-21
Pénteken rendezik a 2016-os U17-es női labdarúgó-világbajnokság döntőjét. Két ázsiai együttes, Észak-Korea és Japán találkozik, ugyanúgy, mint a legutóbbi U16-os ázsiai tornán.

U17 Észak-Korea (női) - U17 Japán (női)

Online sportfogadási tipp: Japán nyer

Bwin odds 1.40

Tippmix odds: -

Kezdés: péntek 19:00

 

A jordániai U17-es női labdarúgó vb-n Japán végigsöpört a mezőnyön. Valami elképesztő magabiztossággal menetel a fiatal Nadesiko.

A csoportban Ghána és Paraguay ellen félgőzzel játszottak, így is mindkét meccsen 5-0-ra nyertek. Aztán fix elsőként USA ellen tartalékosabb csapattal is nyertek 3-2-re, pedig ott Japán szintén nem adott bele apait és anyait.

Aztán jött az egyenes kieséses szakasz, Anglia fiataljait 3-0-ra verték, és az elődöntőben sem kegyelmeztek Spanyolország ellen, ott is 3-0-ra nyert Japán. Szóval azokon a meccseken, amelyek igazán számítottak, minimum 3 gólt lőtt, és azon a négy meccsen, ami igazán számított, gólt sem kapott Japán.

Észak-Korea azért sokkal rögösebb úton jutott a döntőbe, és a játék is kevésbé volt meggyőző. Veretlen Észak-Korea is, ám Anglia ellen 3 gólt kapott, igaz rúgott is hármat. Ha azt nézzük, hogy Japán Angliát simán 3-0-ra verte, egyből van egy kis összehasonlítási alap. Aztán az egyenes kieséses szakaszban Ghána ellen 1-1-nél csak az utolsó percben sikerült belőni a győztes gólt, míg Japán úgy verte Ghánát, hogy félidőben már 4-0-ra vezetett. Olyan eredmények, amik azért jelzik, melyik a jobb, vagy jobb formában lévő csapat.

Japán egyébként az Ázsia Bajnokságban kikapott Észak Korea ellen a döntőben, most vissza lehet vágni. Sokkal gördülékenyebb a japán lányok focija, és egész egyszerűen sokkal érettebb, komplettebb foci, amit bemutatnak. Ráadásul, amíg a japán lányok a kapu előtt rendre jó döntéseket hoznak, az észak-koreaiak azért sokkal görcsösebbek. Ez talán azért lehet, mert Észak-Koreában azért csak a győzelem számít eredménynek, míg a japán csajok bár szintén nyerni akarnak, azért őket nem küldik 'sóbányába', ha csak a 2. helyen végeznek.

A mi tippünk péntekre, hogy az u17-es női foci-vb döntőjét Japán fogja megnyerni!

Címkék: sportfogadás, tipp,