Sportfogadás tippek: Tour de France :Limoux - Foix

2012-07-15
A tegnapi viszonylag sík szakasz után ma ismét jönnek a hegyek! Az egész etap kemény lesz, de a második felében két darab első kategóriás hegy vár a versenyzőkre, úgyhogy izgalomban nem lesz hiány. Nézzük az esélyeket

Tipp: Nibali TOP 3-ban végez

Odds: 2.80

Iroda: fortunaWin

Fogadható: ma 12:20 (aki erről lekésett, a bet365-ön élőben tud fogadni a tour összes szakaszára! )

Az egész biztos, hogy a mai etap nem a sprintereké. A kérdés az, hogy hazaérhet-e egy szökevénycsoport, avagy sem. Valószínűleg nem. Ha az elején meglépnek, akkor a főmezőny 4-5 percnél tovább nem engedi őket. A Sky óriási tempót diktál, és a szökevényeket a hegyeken utólérnék. Az etap első fele még nem annyira nehéz, bár itt is lesznek már leszakadók.

Az igazi megmérettetés a szakasz második fele lesz, hisz megmásszák a riderek az 1517 méteres Port de Lers-t, valamint rögtön ezután a 1375 méteres Mur de Peguere-t is.Előbbi átlagban 7, utóbbi 8 százalékot emelkedik, itt várhatóak a nagy lemorzsolódások. Ez a Limoux-Foix szakasz sok izgalmat tartogat, főleg a második része.

A legtöbb irodánál Nibali a legesélyesebb a szakaszgyőzelemre, és ez nem véletlen. Viszont nézzük, kik lehetnek még ott a dobogón. A bukik zserint Van den Broeck és Luis Leon Sanchez is sok borsot törhet az élmenők orra alá. Van den Broeck és Sanchez is bírja az emelkedőket, de egyik sincs akkora formában, hogy nagyot alakítson. Többször megtehették volna, de eddig nem mutattak olyat, hogy igazán félni kelljen tőlük.

Aztán ott van Sagan, akit szintén eléggé alacsony oddsal adnak, pedig akárhogy is nézzük, ő sprinter, nem fogja bírni a hegyeket!  Aztán Nibali ellenfele lehet ma Evans, az ausztrál kerekes, de Evans nincs akkora formában, mint azt sokan hitték. Amikor megkínálta Wigginst és a Sky-t, simán lereagálták, és Evans nem tudta otthagyni a Sky vonatot. A Sky nagyon erős, Wiggins és Froome van az összetett első két helyén, amit persze az időfutamnak köszönhetnek. Viszont vannak apró jelek, amik arra utalnak, hogy Froome és Wiggins nemcsak erősíti, hanem gyengíti is egymást. A szakértők szerint Froome jobb formában van, mégis Wiggins az első számú versenyző. Hiába lenne jobb Froome, nem hagyhatja ott Wigginst. Márpedig ha ma az 5-6 esélyes egyszerre megy fel a 2. hegyre, akkor Nibali támadni fog, megnézi, mit bír Wiggins. Bármilyen erősnek tűnik, ő is fárad, és ez két hegy azért nem piskóta egymás után.

De most jön a lényeg! Nibali nemcsak akkor erős, amikor a hegyre föl kell menni, hanem akkor is, amikor lefelé jönnek! Az esélyesek közül lejtmenetben Nibali a legjobb, úgyhogy ha nagyjából egyszerre érnek föl a Mur de Peguere csúcsára, lejtmenetben a Liquigas-os versenyző jobbmint Evans, Froome, Wiggins, Sanchez és még Van den Broecknél is. Nibali jó eséllyel nyerhet ma szakaszt, ez a 2.8-as odds pedig nagyon jónak tűnik arra, hogy dobogóra fog állni. Wigginséknek az sem tragédia, ha hoz rajtuk Nibali pár másodpercet, hisz lesz még időfutam, ahol megint agyonverhetik a mezőnyt, és visszaadhatják Nibaliéknak azt, amit itt a hegyeken faragnak rajtuk!

Tippünk tehát Nibali TOP 3, de kis téttel megjátszhatjuk bőven 10.00-es odds felet, hogy szakszt nyer az olasz!

Sok sikert a tipphez!

u.i.: Bármilyen jó is az odds, a téttel óvatosan bánjunk. Ez kerékpár, és egy defekt, egy bukás bármikor benne van a pakliban!

Címkék: sportfogadás, tipp,