Sportfogadás tippek: Tour de France Stage 4

2013-07-02
Ami a 2013-as Tour-t illeti, eddig mindhárom szakaszon meglepetés született. Az első etapon az Orica busza okozott kalamajkát, mivel beszorult a célkapu alá, a másik két szakaszon pedig a favorit Sagan csak másodikként ért célba. Ma talán már nem lesznek ekkora meglepik, egy nagyjából 25 km-es csapat időfutam következik teljesen sík terepen!

Tour de France 4. szakasz

Tipp: Az Omega csapata dobogón végez a 4. szakaszon

Odds: 1.45

Iroda: bet365 (élőben lesz majd fogadható)

 

A Touron tehát az első olyan szakasz, ami kicsit mindig más. Az egyéni és csapat időfutamok mindig színesítik ezeket a versenyeket, és arra mindenképp jók, hogy az esélyesek között már most pár másodperces különbségek alakuljanak ki. Mivel mindössze 25 km-ről van szó, nem beszélhetünk majd percekről, de biztosan lesz pár másodperces különbség például Contador és Froom között, méghozzá utóbbi javára.


Ami a végső győztest illeti, a bukik sem nagyon tudják eldönteni, ki is az igazi favorit. Ugrálnak a szorzók, egyszer a Garmin a favorit, majd kicsit később az Omega, majd megint Garmin...

A legtöbb fogadóiroda közel azonos eséllyel adja a két együttest, az Unibet például 2.75-2.75-ös szorzóval adja épp ezt a két csapatot.

A szakértők az Omega és a Garmin mellett emlegetik még a BMC-t, a Movistart, a Sky-t, mint esélyes, és tény, hogy valóban reális esélye van 4-5 csapatnak is a végső győzelemre.

A mi tippünk egy Omega dobogó, ami azért tényleg sanszos. Ha nyerni nem is sikerül nekik, azért a dobogó mindenképp össze kell, hogy jöjjön.

Ne feledjük, az Omega csapata a holland országúti kerékpáros VB csapat időfutamát 2012 szeptemberében. Az akkori csapatban ott volt például Chavanel, Tony Martin, Terpstra, Boonen, Vandewalle vagy Velits is.

A mostani csapatban is ott van Velits, Terpstra, Tony Martin és Chavanel, a belgák közül pedig most Stegmans.

Egyébként a bukik egész biztosan az Omegát tartották volna a szakasz esélyesének, ha Tony Martin nem bukik az első szakaszon. Szegény német az első etap után kétszer is elájult, és bizony közel volt a döntéshez, hogy nem áll rajthoz a 2. szakaszon, de odaállt.

A legnagyobb kérdés, hogy ő milyen formában van. De ha a borulása után két szakaszt kibírt, akkor azért bízhatunk benne, hogy ma sem lesz nagy baj. Ráadásul neki nem is kell ma 100%-ot nyújtani, hisz a csapat időfutamban nem az első ember ideje, hanem az ötödik ideje számít! Így hiába tudna menni brutális időt Tony Martin, nem szakíthatja le társait.

Valószínűleg a többiek is átérzik majd, hogy Tony most nem tud annyit vezetni, és mindenki még jobban odateszi magát. Valami hasonló dologra kell gondolni, mint amikor egy focicsapatnál valaki a kiállítás sorsára jut. Akkor mindenki nagyobb erőbedobással küzd, néha 10 emberrel jobb egy csapat, minmt 11-el.


Az Omega-Pharma csapata tehát az aktuális csapat időfutam világbajnok, és az összetétel sem nagyon változott. Martin bírni fogja, a végén Cave is segíthet, és tényleg ez a 25 km egy nagyobb lélegzetvétel ilyen szintű csapatoknak.

Mi az Omegát tartjuk a mai szakasz legnagyobb esélyesének, de a tippünk kicsit szerényebb: Omega 1-3

 

Sok sikert, és szép napot mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,