Sportfogadás tippek: Tour de France 17. szakasz

2014-07-23
A 2014-es Tour 17. szakasza igazán keménynek ígérkezik. Négy kategorizált emelkedő, aki gyenge, ma nagyon sokat kaphat a hegyeken.

Tour de France - 2014 (17. szakasz)

Leo König vs Romain Bardet (H2H)

Tipp: König

Odds: 1.50

Iroda: bet365

 

Ma St. Gaurdens és St. Lary között tekernek a srácok, 124 km-t kell megtenniük. Ezt látszólag nem sok, ennél sokkal hosszabb etapokat is teljesítettek már, ám ma három db. első, és egy db. kiemelt kategóriás hegy is vár a mezőnyre. Nagyjából 40 km hegymenet vár tehát a kerekesekre, szóval aki elfogyott a 3. hétre, ma tényleg perceket kaphat.

Ahogy elrajtolnak, nagyjából a 30. km-től már emelkedik az út. A Col du Portillon-on már lesznek leszakadók bőven ám a Peyresourde lesz az a hegy, amely igazán megrostálja a mezőnyt. Amíg az első emelkedő valószínűleg csak a sprintereket "szűri", addig itt a Peyresourde-on már többen megrogynak, akikre nem is számítottunk.

A mi tippünk az, hogy a mai szakaszon Bardet még hátrébb csúszik. Tegnap Nibali, Valverde, König és Peraud egyszerre ért célba. Ez a négyes bírta a legjobban erővel, és tegnap egy hegy volt beszúrva a szakaszba. Ma lesz négy!

Szóval tegnap König bírta a tempót Nibalival és Valverdével, ami arról árulkodik, hogy a NetApp kerekese jó formában van. Igazából róla nagyon keveset beszélnek, ám összetettben 9:39 a hátránya, és jelenleg a 9 helyen áll. Ha ma is bírja a tempót tartani a legjobbakkal, akár Bardet és megelőzheti.

A fiatal Romain Bardet tegnap megrogyott, 1:50-et kapott például Königtől, és csak egy hegy volt a szakaszon. Persze nem lehet úgy számolni, hogy akkor ma kap nagyjából nyolc percet, de 2-3-at biztosan.

Háromhetes versenyen azt szokták mondani, hogy a 3. héten kell formában lenni. Nos, nagyon úgy tűnik, Bardet túl sokat adott ki magából eddig, és Bardet tragédiája, hogy Peraud jobb erőben van nála, így ha Peraud érzi magában az erőt, nem fog segítani Bardet-nak. König pedig hozzászokott, hogy egyedül kell teljesítenie.

Múlt szombaton a Risoulon még Bardet verte pár másodperccel Königet, tegnap viszont látszott a fiatal francián, hogy nagyon elfáradt. Úgy tűnik, König sokkal jobban osztotta be erejét, nagy a valószínűsége annak, hogy ma is hamarabb ér célba, mint az Ag2r-es vetélytársa. Peraud pedig tényleg nem fogja segíteni csapattársát, pont fordítva kellene lennie, hisz Peraud jelenleg összetettben a negyedik, jó eséye van, hogy dobogóra álljon a legvégén.

*A bet365-ön még a Peraud-Valverde h2h-ban is van fantázia. Tegnap Valverdének sem esett jól a hegymenet, és hiába ismeri jobban ezeket a hegyeket, ha Peraud jobb erőben van, akkor az elméleti tudás nem sokat ér. Peraud erős, talán még Nibalival is tudja majd tartani a lépést, egészen az utolsó km-ekig.

Címkék: sportfogadás, tipp,