Sportfogadás tippek: Tour de France - 5. szakasz

2015-07-08
Az első, sprintereknek igazán kedvező etap lesz a mai. Egy kategorizált emelkedő sincs ma a versenyzők előtt, a szokásos forgatókönyv várható: a szökevények meglépnek-szépen lassan befogja a szökevénycsoportot a mezőny, és a sprinterek meccselnek egyet a szakaszgyőzelmért

Tour de France - 5. szakasz

Tipp: Cavendish megelőzi Sagant

Odds:1.35

Iroda: TippmixPro

 

Arras és Amiens között tekernek ma a srácok, 189.5 km vár a mezőnyre. Nehéz azt mondani erre, hogy pihenőnappal ér fel, de mégis sokkal lazább szakasznak tűnik ez, mint a tegnapi pavés etap.

Greipel, Cavendish, Degenkolb, Sagan vagy Bouhanni csapatai fognak dolgozni a mezőny elején, a többi együttes kerekesei csak 'utaznak' majd a mezőnyben.

Ha valóban sprintbefutó lesz, és nem ér haza valamelyik szökevény, akkor 3-4 versenyzőnek van reális esélye nyerni. Sokan emlegetik Boasson-Hagent, Farrart, de itt Cave, Greipel, Bouhanni triója lesz az, akik nyerhetnek, talán Sagan, Kristoff vagy Degenkold köphet még bele az említett trió levesébe. Sagannak és Degenkolbnak viszont az kedvezne igazán, ha picit emelkedne az út a befutónál, de erről most szó nincs!

Cave egy sprintbefutót már elszúrt, pedig csapata sokat dolgozott érte. Akkor Greipel ledurrantotta, most itt az esély visszavágni. Azon az etapon Cavendish csapata sokat melózott, és nem kapott ideális felvezetést. Most sokkal nyugodtabb etap jöhet, és ha Renshawék ideális felvezetést hoznak össze Cave számára, akkor őt nagyon nehéz megverni. Az Etixx csapata a sárga mezben tekerő Martinnal, Renshaw-val feldobott állapotban van, és amíg nem jönnek a hegyi etapok, addig Martin megtarthatja a sárga trikót, Cave pedig nyerhet egy-két szakaszt az idei Tour-on (is).

Fura, de a TippmixPro nem Greipellel tette össze H2H-ban Cavendish-t. A Sagan-Cave meccsből egyértelműen a brit jöhet ki jobban, és amost aligha fogja elszórakozni a sprintet, mint tette legutóbb. Itt ebbe a tippbe maximum egy nem várt defekt vagy egy bukás szólhat bele, de ezt a rizikót vállalni kell kerékpársport esetén, ezek mindig benne vannak a pakliban. Ha minden optimálisan alakul, Cave nemcsak Sagant veri ma, hanem az egész mezőnyt!

Címkék: sportfogadás,