Sportfogadás tippek: Tour de France - 3. szakasz

2016-07-04
Szombaton rajtolt a 2016-os Tour, Cavendish és Sagan nyert egy-egy etapot, ám volt esemény bőven. Contador kétszer is bukott, nagyon úgy tűnik, az összetett egyik esélyese idejekorán kiszáll az érdemi versenyzésből...

Tour de France - 3. szakasz

Tipp: Sagan a top3-ban végez a 3. szakaszon

Unibet odds:1.85

Tippmix odds: -

Fogadható: hétfő 11:45

 

A hétfői etap (is) egy sprintereknek kedvező befutóval ér véget. A táv 223.5 km hosszú, de komolyabb emelkedő nem lesz a mai napon. Vasárnap volt, nem is bírta ki az igazi sprinterek közül senki. Kittel, Greipel és a többiek elszálltak, ezért is tudott nyerni a szlovák Sagan, aki a sárga trikót is magára húzhatja.

Sagan egy nem mindennapi alakja ennek a sportnak. Rengeteg 2. helye van a francia körről, tegnap viszont nagyon szép győzelmet aratott. Ami egészen biztos, hogy a sárga trikó megnöveli amúgy sem kicsi önbizalmát, és az is biztos, hogy a mai sprintnél is számolni kell vele.

Sokkal inkább Kittelnek, Greipelnek és Cave-nek kedvező etap, ha a papírformát nézzük, ez a 3 versenyző áll ma a dobogóra. Igen ám, de Sagan nem olyan figura, aki ezt hagyná. Ő a maihoz hasonló sprinteken is oda szokott férkőzni a dobogóra, könnyen el tudja rontani Kittel, Greipel vagy Cave örömét is.

Unibet - 10.000 Ft kezdő bónusz

Nagyon steril körülmények között tökéletes felvezetésnél valószínűleg az említett 3 versenyző osztaná el az első három helyet, de Sagan sárga trikóban oda fog férkőzni a dobogóra a mai etapon is. Ráadásul, ha nem is számottevően, de picit emelkedik a szakasz vége. Lehetnek itt helyezkedési problémák, könyöklés, stb. Sagan pedig halászhat a zavarosban. Az első szakaszon pl. láthattuk, amikor Kittel nem kapott tökéletes felvezetést, és hosszút nyitottak Cave-ék, Kittel favorit létére kikapott Cavendishtől. Aztán vannak azok a szituációk, amikor egy sprinter érzi az utolsó métereken, hogy a szakaszgyőzelem elúszott, akkor nem tesz meg mindent annak érdekében, hogy legalább a top3 összejöjjön. Ezt láthattuk a szombati etapon, ahol Greipel 'adta fel'. Ha rúg még vagy kettőt a pedálba a végén, Sagan lecsúszik a dobogóról, de Sagan jobban akarta azt, és 3. helyen ért célba.

Ráadásul a szlovák rider idén is a zöld trikóra hajt, neki minden pont, minden helyezés fontos az ilyen szakaszokon, ahol sprintelni lehet a végén. Kittel is hajlamos feladni, ha látja, hogy győzelemre nincs esély, Sagan pedig tud a zavarosban halászni.

Címkék: sportfogadás, tipp,