Sportfogadás tippek: Tour de France-15. szakasz

2014-07-20
Két kemény etap után ma egy kisebb 'levezető' jön a Touron. A szakasz elvileg a sprintereknek kedvez, de a szökevények is bizakodhatnak, mert a sprinterek és csapataik is rendkívül fáradtak.

Tour de France - 15. szakasz

 Kwiatkowski vs. Molemma

Tipp: Kwiatkowski

Odds: 2.05

Iroda: sportingbet

 

Vasárnap 222 km-t kell leküzdeniük a kerekeseknek, ám ma nincs egyetlen kategorizált emelkedő sem a szakaszon. Egy-két kisebb dombocska, de ezt észre sem veszik majd a srácok. A szakasz harmadik harmada pedig teljesen sík, tehát a Kittel-, Greipel-féle sprinterek és csapataik ma mehetnének a szakaszgyőzelemért.

Igen ám, de van, aki bukott az elmúlt napokban, van, akiből rengeteget kivett az előző két etap, és van, akinek tele van az a bizonyos az egésszel. Ő Peter Sagan, aki szinte minden hasonló szakaszon ott van a legjobbak között, de szakaszt még nem tudott nyerni. Hol korán indul meg, hol későn, de valahogy nem akar neki összejönni a szakaszgyőzelem. Demare sincs a toppon, szóval nagyon könnyen előfordulhat, hogy a szökevénycsoportból valaki hazaér. Esetleg Tony Martin is dönthet úgy, hogy csinál magának egy újabb időfutamot itt a pihenőnap előtt.

Nem igazán érdemes tehát így látatlanba pénzt áldozni a sprinterekre. Inkább egy jó fej-fej mellett típusú fogadás, azaz a mi tippünk mára, hogy Kwiatkowski megelőzi Mollemát.

Kwiatkowski egy ideig még a fehér trikóra is esélyes volt, azaz a legjobb fiatal versenyző címet is bezsebelhette volna, ám a nagy hegyeket még nem igazán bírja.

A lengyel srácnak 8:51 a hátránya Nibalival szemben, jelenleg összetettben a 11. helyen áll. Reálisan a top 10 lehet cél számára, és ez a mai szakasz is olyan, hogy adhat pár másodpercet riválisainak. Ha Tony Martinnal meglépnek, akár 1-2 percet is hozhatnak egy ilyen sík etapon is a riválisokon.

Kwiatkowski megpróbál majd faragni a hátrányából, és tutira ott lesz az élen. Mollema majd megjön a  mezőnnyel, Nibalival, Valverdével. Az összetettben élen állók ma pihennek, Kwiatkowski viszont alighanem szeretne holnap úgy felébredni, hogy a top10-ben van. Vélhetően nem ad majd perceket a riválisoknak, de nekünk az is elég, ha egy fél kerékkel hamarabb ér célba, mint a Belkines vetélytársa.

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,