Sportfogadás tippek: Thróttur Reykjavik - Breidablik

2016-05-17
Az izlandi élvonalból nem minden nap hozunk meccset, és ígérjük, nem is válik szokásunkká. Ma azonban kivételt teszünk, és beleszippantunk az izlandi klubfoci világába.

Thróttur Reykjavik - Breidablik

Tipp: Breidablik góljai 1.5 felett

Odds: 1.62

Iroda: unibet

Kezdés: kedd, 21:15

 

Az izlandi foci fejlődése megkérdőjelezhetetlen, hisz Izland válogatottja kijutott az EB-re, ráadásul Izlandnak Csehországgal, Törökországgal és Hollandiával kellett megvívnia többek közt, míg nekünk azért picikét gyengébb ellenfeleink voltak a selejtezők során.

Persze más a válogatott és a klubfoci, ez mi is jól tudjuk. Azért az izlandi élvonal színvonala sem hasonlítható össze a top bajnokságok színvonalával. Nagyjából NBI szinten van, úgy a 60-70 hely környékén az IFFHS rangsora alapján. Persze nehéz összehasonlítani pl. az NBI-et egy thaiföldi bajnoksággal, hisz egy thai klubcsapat ritkán játszik tétmeccset mondjuk a Paks ellen.

A lista egy dolog, ám a streameknek köszönhetően azért manapság már simán nézhetünk izlandi bajnokikat, és csütörtökön bele is futottunk egybe. A Stjarnan játszott a Thróttur ellen, és szó szerint játszott. A Stjarnan 6-0-ra nyert, da ha 10-12 gólt lő, az sem lett volna meglepő a meccs képe alapján. Az embernek végig olyan érzése volt, mintha egy kupameccset nézne, ahol osztálykülönbség van a csapatok között. A Stjarnan mindenben jobb volt, gondolkodásban, sebességben, mindenben. A Thróttur is eljutott párszor az ellenfél kapujáig, lőhetett volna gólt, de a védekezés, az maga volt a katasztrófa. Kapott hat gólt, meg legalább hat bődületes ziccer maradt ki, hogy a kisebb helyzeteket ne is említsük.

Mivel mi sem vagyunk otthon túlzottan az izlandi labdarúgást tekintve, utána kellett nézni a dolgoknak. Nos, ez az osztálykülönbség dolog nem véletlen, hisz a Thróttur tavaly még a másodosztályban szerepelt, a 2. helyének köszönhetően jutott fel. Mai ellenfele, a Breidablik viszont tavaly is élvonalbeli csapat volt, méghozzá a jobbak közül.

Nos, az élvonalban a Thróttur még nem nyert meccset. Az FH-tól 3-0-ra kapott ki, a KR-rel 2-2-es döntetlent játszott, és ezután jött a Stjarnan elleni 6-0-ás zakó. Ma a Breidablik ellen sem fogja megúszni két kapott gól alatt, de ha úgy játszik a hazai csapat, mint tette csütörtökön, akkor ismét kaphat egy méretes zakót!

Címkék: sportfogadás, tipp,