Sportfogadás tippek: Team Kanada - Lugano

2016-12-31
A 2016-os Spengler Kupa fináléjába a Team Kanada és a Lugano jutott be. Az év utolsó napján rendezik a döntőt, reméljük, hogy kicsit előrébb hozzák a tűzijátékot a srácok!

Team Kanada - Lugano

Online Sportfogadási tipp: Gólok száma 5.5 felett

Sportingbet odds: 1.65

Tippmix odds: 1.60

Kezdés: 12.31. 14:00

 

Az idei Spengler Kupa elődöntői elég keményre sikeredtek. A Team Kanada-Dinamo Minszk meccsen egyre másra szórták kifelé a játékosokat, de a Davos-Lugano meccs is meglepően paprikásra sikeredett. A davosi srácok, akik ugye hazai jégen játszottak, nem nagyon tudták feldolgozni, hogy igazából azon az estén bármit csinálnak, nem jön be semmi. A Lugano 4-0-ra nyert, a Lugano megint négy gólig jutott egy meccsen, ahogy az összes Spengler Kupa találkozóján. Az biztos, hogy ez a svájci együttes jó formában van! A csoportban 4-2-re verte a Yekaterinburgot, majd 4-3-ra a Mountfield együttesét. Az elődöntőben pedig szintén négyet lőtt, ám ezúttal egyet sem kapott. Vélhetően a Davos-Lugano meccset nagyban befolyásolta, hogy a Lugano pihenhetett előtte egy napot.

A Team Kanada a csoportban 7-4-es zakóval nyitott a Minszk ellen, majd 4-3-ra verte a Davost. Ezután jött a  Mountfield elleni 5-1-es siker, majd lendületből az elődöntőben a Minszket is legyőzte 3-2 arányban a Team Kanada egy váratlanul sok kiállítást hozó találkozón.

Az nem vitás, hogy ez a két együttes megérdemli, hogy ott legyen a fináléban. A Lugano minden meccsen minimum 4 gólt lőtt, a Team Kanada is eljutott legalább három gólig minden mérkőzésén.

Tavaly -persze, más összeállításban- is találkozott ez a két együttes a Spengler Kupán, akkor a kanadai spílerekből álló együttes tudott nyerni 4-3 arányban. A mi tippünk, hogy bár fináléról van szó, azért nem feltétlenül fogja agyonnyomni a srácokat a teher. Ráadásul a kanadai együttesnek hat nap alatt az 5. meccset kell játszani, azért ez nem gyenge terhelés. Az fix, hogy itt nem feltétlenül lesz betartva minden edzői utasítás, lesz itt hiba bőven, ami védekezésben gyakran lesz góllal büntetve az ellenfél részéről. Kapusoknak sincs egyszerű dolga, mentálisan és fizikálisan sem lehet 100%-os állapotban senki, amikor meccs meccset ér.

Egyébként a Lugano esti meccset játszott tegnap, ma pedig már 14:00-kor újra jégen kell lenni. Sőt ugye már sokkal korábban, hisz be is kell melegíteni. Kanada viszont egy meccsel többet játszott, ha így nézzük, kiegyenlítődnek az esélyek. Egységesebb csapat benyomását kelti a Lugano, ami nem véletlen, de egy meccsen minden előfordulhat. Az elődöntők meglepően paprikásra sikeredtek, reméljük, a döntőben picivel puhább játékot, és sokkal több gólt látunk. Mindkettőre van esély, hisz az év utolsó napján senki sem akar lesérülni.

Címkék: sportfogadás, tipp,