Sportfogadás tippek: THW Kiel - Pick Szeged

2016-03-23
Múlt hétvégén a Szeged négy góllal, 33-29-re verte a német THW Kiel együttesét a férfi kézi BL-ben. Szerdán jön a visszavágó.

THW Kiel - Pick Szeged

Tipp: Kiel győzelem

Odds: 1.22

Iroda: bet365

Kezdés: szerda, 18:30

 

Az odavágón a szegedi együttes jól kezdett, aztán a Kiel magához tért, de a félidő végére a Pick ismét felépített egy kis előnyt. Aztán a 2. félidő sokáig elég rosszul nézett ki, a THW-nek volt időszaka, amikor több góllal elhúzott. Amikor viszont komolyabb lett volna a baj, a Szeged összekapta magát, és olyan szériát futott a meccs végén, amire a legvérmesebbek sem gondoltak. Bombacék 22-24 után dobtak zsinórban négyet, és 26-24-re már a magyar csapat vezetett. A vége is jól sikerült, a 33-29-es végeredménnyel vélhetően mindenki kiegyezett volna meccs előtt. Sőt ha Pastor mester nem kér időt az utolsó másodpercekben, talán 5 gól is lehetett volna közte. Persze ez a négy is szép, 22-24-nél senki sem gondolhatott arra, hogy a -2-ből a végére +4 lesz szegedi szemszögből.

A Kielnek otthon 5 góllal kell nyerni, illetve elég néggyel is, ha kevesebb gól születik. Vélhetően kevesebb fog. A német együttes mestere, Gislason a meccs végét sajnálta nagyon, és tehette joggal. Azért ezt a négy gólos hátrány már nem gyenge, pláne úgy, hogy 24-22-re még a Kiel vezetett.

Persze simán le lehet dogozni, az odavágón sok 'futás' volt, amikor egyik vagy másik csapat zsinórban dobott 4-5 gólt. A szegedi együttesnek pl. volt 7-1-es futása.

Ancsin hatalmasat játszott, Vranjes, Bombac és Garcia is ontotta a gólokat. Kallman picit halványabb volt, Ilyésben is volt még. Balogh minden egyes játékperce hasznos volt, amikor bejött, rendre hozzá tudott tenni a csapat góljaihoz egyet-egyet, ő is négyig jutott.

Idegenben azért vélhetően a Kiel fog irányítani, és amíg itt Szegeden voltak hullámvölgyei a német csapatnak, otthon a közönség azért vélhetően hamarabb túllendíti a zebrákat a kisebb hullámvölgyeken. Landin képes jobb teljesítményre a kapuban, és a mezőnyjátékosok is tudnak jobban játszani. Vélhetően a sporik is a Kielnek fújnak majd, ha nem is látványosan, de egy-egy hazai fújás azért tud majd segíteni a Kielen. Tavaly a Kiel két góllal kapott ki Szegeden, most néggyel. Akkor a visszavágót 8 góllal nyerte a német csapat, amit most jó lenne elkerülni. Persze azóta a Szeged erősebb, rutinosabb lett, a Kiel pedig gyengébb, de azért Vujinék hazai pályán még szűken el tudják verni a Pastor-alakulatot.

Nyerjen egy-két góllal a Kiel, aztán azzal a szegediek és mi sportfogadók is kiegyezünk!

Címkék: sportfogadás, tipp,