Sportfogadás tippek: Svédország (női) - Nigéria (női)

2015-06-08
A női labdarúgó-világbajnokságon eddig két csoportban vannak túl a csapatok az első körön. Amíg az első nap a két meccs csak két gólt hozott, addig tegnap Németország és Norvégia összesen 14-et lőtt Thaiföldnek és Elefántcsontpartnak. Reméljük, hogy a gólfesztivál ma is folytatódik!

Svédország (női) - Nigéria (női)

Tipp: 2.5 gól felett

Odds: 1.57

Iroda: bet365

Kezdés: ma 22:00

 

Vasárnap este láthattunk egy meccset, ahol egy európai együttes (Németország), 10-0-ra ver egy afrikait (Elefántcsontpart). Ez férfi szinten elképzelhetetlen, de női szinten is ritkaság. Egyébként a női vb-k történetében 11-0-ás győzelem a rekord, de nem mindennap fordul elő ekkora verés.

Ma szintén egy európai-afrikai párharc szemtanúi lehetünk, ha este 22 órától megnézzük a Svédország-Nigéria meccset. Svédország legutóbb Eb-t rendezett, de nem jött ki a lépés az északiak számára. Itt a vb-n viszont kijöhet, egy elődöntőre lazán jók lehetnek a svédek.

A mai mérkőzésen abból nem szabad kiindulni, hogy tegnap Németország kivégezte afrikai riválisát, Nigéria azért magasabb szinten játssza a focit női szinten, mint Elefántcsontpart. Az biztos, hogy a svédeknek sokkal nehezebb dolguk lesz, mint volt a németeknek.

Nigéria keretében azért találunk remek játékosokat! Nkwocha svéd légiós, 98 válogatott meccsen 80 gólja van. Ő a rutint képviseli, ám a csapat nagy része fiatal, 20-23 éves lányokból áll, akik egy éve az U20-as vb-n nagyon érett focit mutattak be! Nku, Ordega, Njoku, Ayinde, Dike, Oparanozie, Oshoala vagy Sunday kifejezetten jó labdarúgók női szinten. Persze ezek a lányok még felnőtt szinten, válogatott szinten keveset játszottak, ettől függetlenül ne higgyük, hogy olyan képet fest majd a csapat, mint tegnap Elefántcsontpart.

Persze a mérkőzés esélyese a rutinos játékosokból álló Svédország. Schelin 149 válogatott meccsén 80 gólt lőtt. Elsősorban tőle várhatjuk a gólokat, de Asllani, Jakobsson, Seger, Sjögran is veszélyes kapura. És ott van Nilla Fisher, aki posztja szerint belső védő, de minden pontrúgásnál az ő fejét keresik a társak. Olyan ő, mint Ramos, Godin  vagy Hummels férfi szinten. Szabadrúgások, szögletek után mindig tud fejjel veszélyeztetni. Az biztos, hogy a levegőben most is az európai együttes lesz fölényben, Schelin és Fisher is remekül fejel, szóval figyelni kell majd a nigériai játékosoknak, hogy ne nagyon tisztázzanak szögletre, vagy ne szabálytalankodjanak a kapuhoz közeli területen. Ugyanakkor Nigéria jóval kultúráltabb játékra képes, mint tegnap Elefántcsontparttól láttuk. Simán lőhet gólt, vagy akár gólokat is Nigéria, de ha a svédeknek kijön a lépés, maguk megrúgják a hármat. Sőt az is lehet, hogy Schelin egymaga összehoz egy mesterhármast...

Sok sikert a tipphez, a meccshez pedig jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,