Sportfogadás tippek: Spanyolország - Belgium

2017-06-23
A fogadóirodák nem vették komolyan a belga csapatot a női kosár Eb-n. Wautersék viszont eddig négy meccsből négyet nyertek, szombaton pedig a torna favoritja, Spanyolország lesz az ellenfél.

Spanyolország - Belgium

Online sportfogadás tipp: 127.5 pont felett

Bet365 odds: 1.86

Tippmix odds: 1.85

Kezdés: szombat, 18:00

 

A spanyol válogatott favorithoz méltó módon amikor kellett, akkor nyert. Ellenünk gyenge játékkal győzött, de a spanyol csapatok sosem a torna elején égnek ezer fokon. Aztán jött az Ukrajna elleni meccs, amit komolyan vettek. 76-54 arányban győztek Torrensék, és azzal a sikerrel bebiztosították a csoportelsőséget. Így egyedülálló módon a házigazda csehek ellen tét nélkül léptek pályára a hispán lányok, és igencsak rendesek voltak, mert a piszok gyenge formában kosarazó cseh csapatnak ajándékoztak egy győzelmet. Talán még fogadtak is maguk ellen Palauék, de ez csak rosszhiszemű feltételezés.

A csoportgyőzelem után a 8 között találták magukat a spanyolok, ahol csütörtökön sem mondtak csütörtököt. A lettek elleni nyitó negyedben 27-12-re nyertek, és onnantól nem volt kérdés.

Belgium a torna elején velünk együtt a két legesélytelenebb csapat között volt számon tartva, ezzel szemben elődöntőt játszik. Ebből is látszik, hogy a női kosárra nem könnyű tippelni. Belgium viszont nem foglalkozott a papírformával, csak játszott és nyert. A három bravúros csoportgyőzelem után jött a nyolc között az olaszok elleni találkozó, amit szintén sikerült behúzni.

Bet365 - 15.000 Ft bónusz, ha most regisztrálsz!

A belgák erőssége, hogy a kezdő ötös minden csapattal felveszi a versenyt, viszont amikor Wauters, Meesseman és a többiek fáradnak, akkor csökken a koncentráció. Az olaszok ellen is a 3. negyedben volt egy hullámvölgye a csapatnak, de hiába jöttek vissza Ressék a meccsbe,  a belgák még tudtak egy fokozattal följebb kapcsolni.

A belga együttes erőssége, hogy közel 50%-ban dobták a duplákat mezőnyből. Próbálnak okosan játszani, és általában megy is. Jól büntetőznek, jól dobják a triplákat is. Meccsenként majdnem 20 gólpasszuk van csapat szinten, ami szintén nagyon magas szám. A belgák több pontot szereznek a festékből, és ami fura, hogy a spanyol padról érkező játékosok kevesebb pontot dobnak, mint a belga cserék. Belgium csapat szinten kevesebb labdát ad el, szóval majdnem minden Wautersék mellett szól.

Majdnem minden, kivéve a támadó pattanók, mert abból meccsenként átlagban 17-et szednek a spanyolok, ami egy brutálisan magas szám. annyira magas, hogy amúgy a belgák 7.2-es átlaga sem rossz.

Ami a győztest illeti, azért még mindig Spanyolország a favorit. Amikor kellett, nyertek itt az Eb-n. A torna előtt kétszer is találkoztak edzőmeccsen a spanyolok és a belgák, mindkét mérkőzést a déliek nyerték. Az egyiket 70-59 arányban, a másikat 87-48 arányban. A spanyolok vélhetően a formát is úgy időzítették, hogy erre az előttük álló két meccsre legyen toppon a csapat.

A tippünk, hogy ezen a találkozón a pontok száma 127.5 pont fölött lesz. A spanyol csapat 67 pontot átlagol meccsenként, mindezt úgy, hogy ellenünk sem játszotta 100%-on, és a csehek elleni meccset is eladta. Szóval alapjáraton bőven 70 fölött dobnak majd Torrensék, ha úgy igazán komolyan vesznek egy meccset, mert pl. Lettország ellen sem adtak ki mindent, a 27 pontos első negyed után csak a különbséget tartották. A belgák pedig igen jó mezőnyszázalékkal dolgoznak, átlagban meccsenként 70 pont fölött szórnak, szóval a bet365-ös 127.5 pontos line mellett a mi tippünk az, hogy legalább 128 pont összejön ezen a találkozón.

Címkék: sportfogadás, tipp,