Sportfogadás tippek: Skenderbeu Korce - Debreceni VSC

2012-07-17
Ma kezdi a Debreceni VSC a BL menetelést, méghozzá Albániában. Az ellenfél a Skenderbeu Korce együttese, magyarok számára kevésbé ismert csapat, de nem véletlenül. Eddig nem mutattak semmit nemzetközi szinten, reméljük, ez még legalább egy évig így is marad!

 

Skenderbeu Korce - Debreceni VSC

Tipp: Debreceni VSC

Odds: 1.85

Iroda: expekt

Kezdés: ma 20:30

 

Az albán bajnok 26 meccsen 57 pontot gyűjtött, mindössze egy egységgel előzték meg a Teuta Durrest. Az albán Superliga sötét folt a sportfogadásban, a fogadóirodák nem igazán szeretik kitenni a kínálatukba az albán meccseket. A mi bajnokságunk sem makulátlan, de az albán még az NBI-en is túltesz! Többek közt ezért van az, hogy még névről sem ismerősek nekünk ezek az albán csapatok. Egyébként ez a Skenderbeu a 2010/11-es szezonban is bajnok volt, előtte viszont majdnem kiestek az albán élvonalból. Jellemző a Superligára, hogy csapatok felemelkednek, aztán eltűnnek a süllyesztőben.
 
A Skenderbeu vezetői is elmondták, hogy arrafelé a kluboknak kevésbé stabil az anyagi helyzetük. Nekik is a selejtezők erejéig van pénz, addig van koncepció, de könnyen lehet, hogy ha a Loki elveri őket, idén újra a kiesés ellen fognak küzdeni.

A Skederbeu a tavalyi bajnokságban kétszer találkozott azzal a Flamurtarival, amely csapatot a Honvéd kettős győzelemmel búcsúztatott az Európa Ligából. Láthattuk, mit tud a Flamurtari, így érdemes megnézni, mit játszottak ők a 2011/12-es pontvadászatban. A Flamurtari otthon verte a bajnokot 1-0-ra, idegenben pedig 2-1-re kaptak ki. A Loki mai ellenfele nem emelkedik ki az albán pontvadászatból, tehát kicsit sarkítva, de a Skenderbeu nagyjából hasonló erőt képvisel, mint a Flamurtari.

Viszont abban talán egyet érthetünk, hogy a Honvédnál jelen pillanatban jóval erősebb csapat a Debrecen.

A Korce és a Loki is román csapatok ellen készült. Az albánok játszottak például a Vasluival (0-1), és a Clujjal (0-0). A Loki több meccset is játszott román együttesekkel, győzelmek és döntetlenek váltották egymást, legnagyobb siker a Gaz Metan elleni 5-2-es győzelem volt. De ezeken a találkozókon az eredmény másodlagos. Ami számít, hogy a Lokinál mindenki bevethető. Voltak hírek a Szuperkupa előtt is, hogy Varga sérült, de láttuk őt a Vidi ellen, így ma is a pályán lesz a Loki védekező középpályása. Sokkal erősebb a debreceni keret, ráadásul a holtszezonban egy csöppet sem gyengültek! A vezetők mindenkivel megegyeztek, sokkal stabilabb lábakon áll a Loki, mint az albán bajnok.

Az egyetlen zavaró körülmény az albán szurkolótábor lehet, ők nem a nyugalmukról híresek. A Skenderbeu vezetői már készítik őket, hogyan is illene viselkedni. Rasszista megnyilvánulásoktól tartanak, petárdázástól, tiltott pirotechnikai eszközöktől, hanggránátoktól tartanak a Skenderbeu vezetői. Benne van a pakliban, hogy ez a BL szereplés nemhogy pénzt hoz, de pénzt vesz ki a klubkasszából. Az UEFA kegyetlenül büntetné őket, ha valami incidens történne, márpedig ez benne van sajnos arrafelé.

A Loki viszont egy profi klub, profi játékosokkal. Játszottak ők már a BL-ben, az EL-ben, kellő rutinnal vérteződtek fel! Játékban pedig a Debrecen sokkal jobb, mint az albán bajnok!
Kondás Elemér nem hirdetett előzetes kezdőcsapatot, de valószínűleg azok lépnek pályára kezdőként, akik múlthéten a Videoton ellen.

 

Sok sikert a tipphez, és hajrá Debrecen!

Címkék: sportfogadás, tipp,