Sportfogadás tippek: Sífutás - Tour de Ski

2017-01-06
Egy rapid tipp péntekre a sífutás világából. A mezőny már Toblachban versenyez, a hölgyek egyéni indításos szabad stílusú versenyen mérik össze tudásukat, a táv pedig 5 km lesz.

Tour de Ski - női 5 km, szabad stílus, egyéni indításos

Online sportfogadás tipp: Nilsson nem lesz dobogós

Bet365 odds: 1.61

Tippmix: -

Kezdés: péntek 13:00

 

Meglepetésre a Tour de Ski összetettjét a hölgyeknél a svéd Nilsson vezeti. Nem Weng és Östberg, akikre előzetesen gondoltunk volna. Nilsson meglepően erős a hosszabb távokon. Őt sprinterként ismertük meg, de mára sokkal több egyszerű sprinternél.

Weng persze nem aggódik, hisz az utolsó etapon jön a retteget emelkedő, ahol papíron Östberget és Nilsson is le fogja nyomni, Östberg meg lőtávolon belül van, ha Weng netán rossz napot fogna ki valamikor, még az összetettet is megnyerhetné.

Térjünk is rá a tippre:

Nilsson elsősorban sprinter. Ma viszont nem sprintszakasz jön, és nem is tömegrajtos verseny. Ugye a skiathlonnál és az üldözéses versenyszámban is ún. mezőnyben ment, sodródott az árral. A skiathlon egy fura verseny volt, igazán nagy tempót senki sem ment, így Nilsson a végén ledurrantotta a mezőnyt. Picit hasonlóan például egy kerékpáros mezőnyverseny hajrájához. Aztán az üldözéses versenyszámban Weng nem akart tempót menni, Östberg diktálta végig a tempót, amit Nilsson szépen tartani tudott. Aztán amikor hárman érkeztek meg az utolsó 100-200 méterhez, Nilsson szépen ledurrantotta a norvégokat. Várható volt, hogy ott ő nyer, hiszem Wengék nem tudták leszakítani, sprintben pedig amúgy is erős, ráadásul egy centit sem vezetett, neki maradt a legtöbb energiája.

Ma viszont egyéni indításos verseny jön. Itt mindenki magának diktálja a tempót. Márpedig ebben a versenyszámban nem Nilsson a legerősebb. Weng és Östberg biztos megveri, de Diggins is előtte végezhet, aki szabad stílusban igencsak erős, és Parmakoski is verheti, sőt valószínűleg verni fogja. A finn Parmakoski is jó idényt fut, és szabad stílusban is egyre erősebb!

Szóval Nilsson picit olyan, mint a kerékpáros mezőnyben Cave, Greipel vagy Kittel. Ha van előtte felvezető ember, aki diktálja a tempót, tud vele menni. Igen ám, amikor egyedül marad, akkor már más a helyzet. Ugye maradva a kerékpárnál, ott sem a legjobb sprinterek nyerik az időfutamokat...

A mi tippünk, hogy bár meglepően erős Nilsson, ma dobogóra sem áll Toblachban!

Címkék: sportfogadás, tipp,