Sportfogadás tippek: Sevilla - Benfica

2014-05-14
Meg sem lepődünk, hogy idén is két ibériai együttes jutott az Európa Liga döntőjébe. Torinóban ma este összecsap a Sevilla és a Benfica, és kiderül, hogy a melyik klub nyeri a 2013/14-es EL kiírást.

Sevilla - Benfica

Tipp: 1.5 gól felett

Odds:1.36

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

 

Torinóban 20:45-ös kezdettel útjára indul a labda. A Sevilla és a Benfica együttesei közt dől EL, hogy ki nyeri Európa második számú kupasorozatát. Ez elődöntőben elvérzett a Juve és a Valencia, pedig akár az a kér együttes is itt lehetett volna. A Valencia például egészen tragikus módon esett ki, ha M'Bia az utolsó percben nem talál be, akkor a denevéresek játszanak a Benfica ellen.

A Sevilla anno még az EL elődjét, az UEFA kupát kétszer is megnyerte. Az a Luis Fabiano, Kanoute, Dani Alves, Adriano féle csapat kétszer is megnyerte az UEFA kupát. amikor a nyáron Medel, Spahic, Kondogbia, Negredo és Navas távozott, senki sem hitte, hogy a Sevilla az EL-döntőig jut. Az igazolások viszont sültek, és nagyon egységes csapat lett a Sevilla. Mindenki tette a dolgát, és igazi csapatként működött az andalúz társaság. Persze Unai Emery mester érdemeit is meg kell említeni, nem biztos, hogy nélküle ilyen szintre jutott volna ez a társaság.

A Benfica portugál bajnok lett, mindemellett az EL-döntőig jutott. Ha megnyeri a mai meccset, akkor olyan idényt fut, amire sokáig emlékezni fognak a luzitánok. Azért könnyű dolga nem lesz a portugál együttesnek, hisz a Juve elleni párharc vezéráldozatokat követelt. Silvio és Fejsa sérülés miatt nem játszhat, eltiltás miatt pedig Enzo Perez, Salvio és Markovic hagyja ki  mai összecsapást.  A Sevillánál Jairo játékára nem számíthat Emery mester, de őt talán lehet pótolni.

Várható kezdőcsapatok:

Sevilla: Beto-Coke-Fazio-Navarro-Moreno(Pareja)-M'Bia-Caricco-Reyes-Rakitic-Vitolo-Bacca

Benfica: Oblak-Maxi Pereira-Ezeqiel Garay-Luisao-Siqueira-Djuricic-Amorim-Gomes-Gaitan-Rodrigo-Lima

A hazaiaknál Moreno játéka kérdéses. Ha játszik, akkor Navarro és Fazio játszhat középen. Ha nem játszik, akkor Navarro játszik szélen, Fazio és Pareja pedig középen. A spanyoloknál a Reyes-Rakitic-Vitolo trió Bacca mögött egész kreatívnak tűnik. Rakitic nagyon jó formában van, Reyes mindig felszívja magát a fontos meccsekre, Vitolo pedig szintén rendkívül kreatív játékos, mindemellett igazi csapatember.

Vendég-oldalon a sérülések, eltiltások miatt nem a legideálisabb kezdő lép pályára. Persze rendkívül bő a luzitánok kerete is, szóval Jorge Jesus azért egy ütőképes csapatot azért össze tud dobni.

A bukiknál a Benfica az esélyesebb, pedig a Sevilla semmivel sem rosszabb csapat. Azért azt ne feledjük, hogy a spanyol pontvadászat picikét erősebb, szóval nem szabad elájulni attól, hogy a Benfica bajnok lett Portugáliában. Ugyanakkor tény, hogy a Benfica picikét jobban ismeri a Juve stadionját, és bizony Limáéknak ebben a létesítményben egyszer már volt okuk örömre.

Két offenzív felfogású, kreatív játékosokkal felálló együttes találkozik ma este. Ezt a döntőt mindkét csapat meg akarja nyerni, joggal bízhatunk benne, hogy látunk majd gólokat. Az EL döntők, és korábban az UEFA Kupa döntők is szinte kivétel nélkül izgalmas, gólgazdag meccsek voltak. A Sevilla és a Benfica is nyerni megy Torinóba, az 1.5 gól felett opció pedig 1.36-os oddson tényleg játszhatónak tűnik. Sőt ha élőben fogadunk, és várunk két-három percet, 1.40-es oddsal is fogadhatunk arra, hogy minimum két gólt látunk!

A tipphez sok sikert, a meccshez jó szórakozást kívánunk!

Címkék: sportfogadás, tipp,