Sportfogadás tippek: Ronnie O'Sullivan - Ricky Walden

2014-01-16
A 2014-es Mastersen már a negyeddöntőknél tartanak. Ronnie a legjobb 16 között Milkinst, Ricky Walden pedig Hawkinst múlta fölül. Ám a két siker között ég és föld a különbség...

Ronnie O'Sullivan - Ricky Walden

Tipp: Ronnie O'Sullivan nyer

Odds: 1.22

Iroda: bet365

Kezdés: péntek 14:00

 

A The Masters elnevezésű snookertornán csak a világranglista alapján rangsorolt legjobb 16 játékos vehet részt. Minde meccs hat nyert frame-ig tart, kivéve a döntő, ahol 10-et kell nyerni a győztesnek.

Ronnie O'Sullivanről tudni kell, hogy a nagytornák mestere, Néha a kisebb, kevésbé nívós tornák kevésbé hozzák lázba, de a Masters a VB mellett a másik olyan torna, amit Ronnie kifejezetten kedvel. Ronnie eddig négyszer nyerte meg a Masterst, legutóbb 2009-ben. Négy győzelme mellett van még öt elveszített döntője is, szóval Ronnie nem szokott viccelni, ha a Mastersről van szó. Ha Ronnienak van kedve játszani, őt nem nagyon lehet megverni. A German Mastersen volt egy kisiklása, de a German Masters, és a The Masters nem említhető egy lapon nála.

És akkor talán térjünk is rá Walden és O'Sullivan meccsére. Ronnie a legjobb 16 között úgy intézte el Milkinst, hogy az elképesztő volt. Nem kellett neki másfél óra, hogy nyerjen egy hat szettig tartó meccset. Ha Milkins hibázott -márpedig hibázott- azt Ronnie mindig kihasználta. Nem igazán adott esélyt ellenfelének a 'The Rocket' becenévre hallgató angol. Ez a 6-1 demoralizáló lehetett a többi versenyző számára.

Ronnieval szemben Ricky Walden nagyon szenvedett. Ellenfele, Barry Hawkins villámgyorsan 3-0-ás előnyre tett szert. Hawkinsnak kétszer frame-et befolyásoló szerencséje volt. Ezt a 3-0 követően mindketten nyertek 1-1 frame-et, és 4-1-nél azt hihettük, Hawkins ezt már behúzza. Igen ám, de valószínűleg Hawkins is azt hitte, hogy zsebben a meccs, és a koncentrációja kihagyott. Walden kapaszkodott, és a meccs második felében már neki volt szerencséje. Az utolsó frame-ek közül az egyik például egy visszarakott fekete golyón múlt, de Hawkins olyan bambán nyitott, hogy a fekete golyót odaguritotta a lyuk szájába, amit Walden lazán belökött. Mentálisan Walden került fölénybe, így nem volt meglepő, hogy Hawkins kikapott. Egyébként pont ez Barry Hawkins betegsége, hogy nem bízik magában, és nem hiszi el magáról, hogy mennyire jó játékos, és hogy nyerhet. Hihetetlen.

Wlalden tehát visszajött a sírból, de látva az ő meccsét, valamint azt, ahogy Ronnie elintézte Milkinst, nem nagyon látni az esélyt arra, hogy Walden akárcsak megszorongassa Ronnie O'Sullivant. sőt látva a torna eddigi meccseit, az is meglepetés lenne, ha nem a Rakéta nyerné az idei Masterst.

Címkék: sportfogadás, tipp,