Sportfogadás tippek: Románia - Magyarország

2013-12-12
Első igazi erőfelmérőjére készül a magyar női kézilabda válogatott. Eddig a csajoknak 20-25 jó percük volt a tornán még Csehország ellen, bár ott is inkább a csehek voltak nagyon gyengék, mint mi jók.

Románia - Magyarország

Tipp: Románia +4

Odds:1.35

Iroda: bet365

Kezdés: Ma 19:00

 

Tragédia. Totális káosz, csőd, anarchia. A magyar válogatott morális mélyponton. Kilátástalan támadójáték, esetlegesség, akarathiány. Védekezés nincs, mint az őszi legyek, úgy kóvályognak lányaink a pályán. Félelmetesen, sőt néha undorítóan színvonaltalan az, amit láttunk a csajoktól.

Valahogy így értékelné Puzsér az eddig látottakat, ha értene a kézilabdához. Mi azért finomabban fogalmazunk, de az tény, hogy van baj bőven.

Csehország ellen volt egy jó 25-30 percünk, de szegény cseheknek olyan szellős volt a védelmük, hogy az elképesztő. Nyoma sem volt náluk stabilitásnak. Tunézia ellen képesek voltak Görbéék egy olyan meccset játszani, ahol az utolsó percig izgulni kellett. No comment. Ausztrália egyetemistákból, amatőrökből álló csapatát pedig kár megemlíteni, mondjuk az egy szem Sally Potocki is hatalmas károkat okozott védelmünkben. Passzívnál a Tomori-Cifra féle blokkot úgy lőtte át, ahogy akarta... Aggasztó jel

Románia válogatottja sincs a csúcson, és tény, hogy ők is rengeteg hibával játszanak, de a németek elleni zakó után azért biztosan odateszik majd magukat.

A magyar csapatot sok kritika érte a torna előtt. Kb. az egyetlen komolyabb csapat a magyar volt, amely a torna előtt nem játszott felkészülési meccseket. Látszott is...

Gyakorlatilag nincs játéka a magyar csapatnak. Most nem akarok visszamenni sokáig az időben, a KEB-féle csapatnak és a Mátéfi-felé csapatnak is volt identitása. KEB azt mondta a csajoknak, hogy játszanak felszabadultan és jókedvűen. Valami északi mentalitást plántált a csajokba, és lett is belőle egy EB bronz. Csak azért, mert hittek egymásban, és hittek magukban. Mátéfi csapata pedig tényleg sok kritikát kapott, de az a csapat legalább keményen védekezett. Hogy ez a Hajdú-féle együttes miben jó, az egyelőre kérdéses.

Zácsik ma elvileg pályára lép, ami kb annyit jelent, hogy felmegy, elad 1-2 labdát, és szól majd Hajdúnak, hogy főnök, ez ma nem fog menni. Ne legyen igazam. Nem az ő hibája. Nem az ő hibája, hogy ott van a VB-n, mert kvalitásai alapján bőven van helye ebben a csapatban. Igen ám, de nem ilyen állapotban.

Még a torna előtt sokat bírált szélső játékunk dicsérhető, Bognár-Bódi elég szépen termelt, persze számára is most jön csak a java, most jönnek a komoly meccsek, ahol az ellenfél védelme már képes úgy tolódni, hogy a szélek is zárva legyenek.

A román csapat legnagyobb fegyvere egyértelműen Manea, a román csapat beállósa. Vele a német Althaus sem tudott mit kezdeni, márpedig Althaus azért volt már nagytornán a legjobb védekező játékos, és mérhetetlen rutinnal rendelkezik. Ha ő nem tudta megfogni Maneát szabályosan, Szekeresnek és Cifrának sem fog menni. Rengeteg hetest fog kiharcolni, és rengeteg 2 perces kiállítást is ítélnek majd róla a kárunkra.

Neagu is most fog magához térni, és bedobálja majd a büntetőket. Ardean-Elisei bal szélen eddig csöndben volt, Nechita viszont nagyon is aktív ezen a tornán. Bradeanu és Marin azért párszor átlövik majd a magyar falat. Bár átlövésekből pont nekünk kéne dominálni, ahogy tették a németek a románok ellen. Müllerék 20-23 gólt dobtak kb klasszikus átlövésből. Mondjuk az a gáz itt, hogy Zácsik formájáról semmit sem tudni, Tomori nincs élete formájában, ráadásul látszik rajta a nemtörődömség is. Görbe test mellett majd egy-két átlövésgólt összehoz, talán Tomori Zsuzsa is összekapja magát. Rédeiék meg nem nagyon kapnak majd lehetőséget a mai meccsen.

Itt egyértelműen az lesz a kulcs, hogyan tudjuk kivenni a játékból Maneát. Ha őt megfogjuk, akkor meglehet a meccs. Ha nem, akkor kínos 60 perc elé nézünk. Márpedig csak ismételni tudom magam, ha Althausék nem bírtak vele, mi sem fogunk. Erős, energikus, és kellően jó keze van. A román átlövők, irányítók rendre meg tudták játszani, és ha nála  a labda, szabályosan őt nem lehet tartani. Vagy kapura fordul, vagy hetes, és kettő perc.

Aztán a két mestert sem lehet összehasonlítani. Amíg Tadici a román kispadon űzi, hajtja lányait, bíztatja, ha kell lehordja őket, addig Hajdú ugyanazt csinálja, mint mi. Nézi a meccset, csak közelebb van a pályához, mint mi. Nem képes motiválni a lányokat, márpedig erre most nagy szükség lenne.

Félek, hogy az első komolyabb meccsünkön megkapjuk az első komolyabb pofont. Nagyon pesszimista forgatókönyv az, hogy 3 győzelem után három vereség jön, da ha ma is úgy játszanak a csajok, mint eddig, akkor semmi jóban ne reménykedjünk.

Remélem rámcáfolnak a csajok, de az eddig látottak alapján pesszmizmusom jogos. Mi ezt a román csapatot ha meg is verjük, azt maximum 1-2 góllal tehetjük. Ez a magyar válogatott jelenleg komolyabb együttest képtelen kiütni.

Tippem nem is lehet más, mint egy kis hendikeppel megtámogatott román győzelem. Zárásként pedig csak annyit, hogy a sportfogadásban nincs helye érzelmeknek.

-oak-

Címkék: sportfogadás, tipp,