Sportfogadás tippek: Real Sociedad - Racing Santander

2014-01-22
A spanyol Király Kupában a negyeddöntők első meccseit rendezik ezen a héten. A nyolc talpon maradó együttes közül 7 első osztályú, a Racing viszont jelenleg csak a harmadosztályban szerepel. Érdekes kis meccs lesz, de ami ennél is fontosabb, talán kereshetünk is vele egy kis aprót!

Real Sociedad-Racing Santender

Tipp: Sociedad győzelem

Odds: 1.22

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:00

 

A Racing korábban meghatározó csapata volt a spanyol élfutballnak, manapság viszont csak a harmadosztályban szerepel. Ott mondjuk elég jól, mert vezetik azt a ligát, de a baj nem kicsi. Pénz nem sok van, adóság viszont annál inkább.

2011-ben egy indiai milliomos akarta kihúzni a klubot a csődből, de ez az Ali Syed nevű emberke nem sok tiszta üzletben volt benne. Csalás, lopás, minden, amit csak el lehet képzelni. Egyébként anno a B'burnt is ő akarta kihúzni a csávából, de az angol csapat háza táján voltak olyanok, akik felismerték, hogy nem mind arany...

A Racing viszont nagy bajban volt, így megbízott Mr. Aliban. Nem kellett volna, de nem tehettek mást. A baj nagyobb lett, mint volt. Az előző szezonban a Racing kipottyant a másodosztályból (vélhetően végigbundázták a srácok szezont, és eladták a meccseket, fizetést ugyanis nem nagyon kaptak...)

A Racing most nyereget a harmadosztályban, de a csődközeli helyzet még mindig fennáll. Olyannyira, hogy az ezt megelőző fordulóban a Király Kupában busszal utaztak az Almeriához. Ez azért vicces és egyben szomorú, mert Santander északon található, míg Almeria ugye Andalúziában, ott lenn délen. A Racing tehát lebuszozott északról délre, majd meccs után busszal haza. Egyébként a Racing-Almeria meccsen a játékosok sztrájkoltak is, a szurkolók is rendet bontottak. Semmi sincs rendben a csapatnál, a fizetések ismét hónapokat késnek...

Viszont ami fura, hogy a meccseket idén elég jó százalékkal nyerik. Persze a harmadosztály csapatai és a Sociedad között van némi tudásbeli különbség.

A baszk Sociedad véget vet a Racing menetelésének ma este. Arrasate mester erős csapatot küld pályára. A hírek szerint Seferovic, Vela, Xabi Prieto, Chory és Rubén Pardo is játszik. A védelemben ismét szerepet kap Zaldúa és José Angel, de Inigo Martinez és Mikel González azért nem marad ki a kezdőből.

Hogy a Racing lefekszik a Sociedadnak, arra nincs esély. Nem fognak bundázni, harcban véreznek el. Ha bundázni akartak volna a kantábriaiak, már megtehették volna. Persze sosem tudni, mikor szakad el a srácoknál a cérna, és mikor menekülnek a bundázáshoz. Ha nincs más esély, hogy pénzhez jussanak, még mindig a legegyszerűbb dolog elcsalni egy-két meccset.

A santanderi srácoknak jó hír, hogy most nem kell sokat buszozni. San Sebastian és Santender meglehetősen közel fekszik egymáshoz, mindkettő baszk település. De nem is ez fog itt dönteni, hanem az, hogy a Sociedad hazai pályán el akarja dönteni a továbbjutás sorsát. El is fogja, ráadásul a hazaiak padján ott ül majd Agirretxe és Zurutuza is, szóval ha nem olyan ütemben jönnek a gólok, ahogy Arrasate Seferovicéktól elvárja, az említett két támadó is pályára lép az utolsó 30 percben, és bedarálják a Racingot.

A Sociedad ezt a meccset megnyeri, sőt az lenne a meglepetés, ha nem dőlnének el a lényegi kérdések. Tippünk 4-0.

Sok sikert mindenkinek a mai napra is.

 

Címkék: sportfogadás, tipp,