Sportfogadás tippek: Real Madrid - Borussia Dortmund

2012-11-06
Ma veszi kezdetét a Bajnokok Ligája 4. fordulójának nyitónapja! Pályán a 'halálcsoport' együttesei is, izgalomból, és vélhetően gólokból sem lesz hiány ma este!

 

Real Madrid - Borussia Dortmund

Tipp: Real góljai 1.5 fölött

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Kezdés: ma 20:45

 

Meglepetésre talán, de a BVB hazai pályán legyőzte a Madridot, és ezzel három kör után a csoport élén áll. Őket követik a Királyiak hat ponttal, az Ajax három egységgel a harmadik, míg a City egy ponttal a csoport sereghajtója! Kevesen gondolták volna...

Dortmundban tehát nyert a BVB, de ebből ne vonjuk le tanulságokat, mert nem érdemes. Még olyan híreket is hallani, hogy a Madrid azért adott három pontot a BVB-nek, hogy a City-t kiejtsék. Ez persze találgatás, s nem több. Annyi történt azon a meccsen, hogy a dortmundiak felszívták magukat, és meg akarták mutatni országnak-világnak, hogy felnőttek ehhez a szinthez, és a BL-ben is számolni kell velük! Igen ám, de az a meccs Dortmundban volt!

Idegenben a BVB nem tudja azt nyújtani, mint amit otthon, a közönségük támogatása mellett. Vendégségben eddig öt meccsből egyet tudtak megnyerni a Bundesligában, pont a legutolsó Freiburg elleni összecsapást. 9-8-as a gólkülönbségük, ami nem valami fényes. Ráadásul azt is tudjuk, hogy a Real Madrid a Bernabeuban érzi igazán komfortosan magát, oda nem nyerni járnak az ellenfelek!

Hétvégén laza 4-0-val ütötték ki a Zaragozát, de úgy, hogy nagyjából összesen ha 20 percet fociztak Ronaldoék! A maradék időben csalták a játékot, tologatták a labdát, vagy odaadták a Zaragoza focistáinak, mutassanak ők is valamit. Nem mutattak, sőt a hajrában még kettőt vágott Real, és így alakult ki a 4-0. Szemmel láthatóan tartalékoltak erre a találkozóra.

A Real úgy számol, hogy játszanak most a Dortmunddal, aztán majd az Ajax-szal hazai pályán, és ebből a két meccsből hoznak hat pontot! Így lesz nekik 12, amivel biztosan továbblépnek, és a City ellen ők már valódi tét nélkül játszhatnak!

Ha a két csapat, mármint a Dortmund és a Real játékfilozófiáját vizsgáljuk, találunk közös pontokat. Mindkét csapat híve az agresszív letámadásnak, mindkét csapat szeret gyors akciókat vezetni, és mindkét csapat remekül használja a széleket. A két mester habitusa is sokban hasonlít, Klopp és Mourinho is maximalista, és ez látszik a csapataikon is!

Ami a sérülteket illeti, a hazaiaknál a balhátvéd poszt lesz 'lyukas', hisz Marcelo és Coentrao sem épült még föl. hiányzik Khedira is, és a hírek szerint Benzema sem lesz, ami egyúttal azt is jelenti, hogy Higuain kezd elöl. A BVB-nél szegény Kehlnek megint lefőtt a kávé, ismét lesérült, így ő aligha lép ma pályára. Kuba viszont újra játékra jelentkezett, ami jó hír a dortmundiaknak, mert így a jobb szélen veszélyes akciókat tudnak majd vezetni. Pont azon az oldalon, ami jelenleg a madridiak achilles sarka Marcelo és Coentrao hiányában!

Vagyis ha a Real nyerni akar, és nem akarnak nagyon izgulni a végéig, két-, de inkább három gólt össze kell hozniuk! Higuain mögött összeállhat a Ronaldo-Özil-di Maria támadótrió, mögöttük Modric és Alonso! Essien valószínűleg védőt játszik, de az is lehet, hogy nem is kezd a ghánai! Hátul Arbeloa játszott hétvégén Marceloék posztján, és elég jól tette mindezt! Könnyen lehet, hogy ott is ragad! Mellette, aza középen Pepe és Ramos, másik szélen pedig Albiol kaphat lehetőséget.

Az elmúlt fordulóban a Dortmund egy álmoskás Reallal játszott, ma ez aligha lesz így! Nagyon készülnek a Madridiak erre a találkozóra, és tudjuk, hogy ha ők valamire összpontosítanak, akkor azt a feladatot meg is fogják oldani! Emlékezhetünk a City elleni meccsükre, úgy rúgtak hármat, hogy belső feszültség volt a csapatnál, nem ment a játék nekik, és Ronaldo is durcás volt! Most ezeknek nyoma sincs, egész biztos, hogy két-három gólt összehoznak a hazaiak!

 

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,