Sportfogadás tippek: Real Madrid - Alavés

2018-02-22
Ronaldo, Kroos, Navas és Modric pihent a hétközi Leganés elleni találkozón. A Madrid ennek ellenére 3-1 arányban győzött, és felugrott a harmadik helyre. Hétvégén ismét gólfesztivál várható, ezúttal az Alavés töltheti be az áldozat szerepét.

Real Madrid - Alavés

Online sportfogadás tipp: Real Madrid góljai 2.5 felett

Unibet odds: 1.50

Kezdés: szombat, 16:15

 

A Real Madrid kezd formába lendülni. Sorozatban négy tétmeccset nyertek a Királyiak, ami ebben az idényben csak egyszer fordult elő még decemberben. Most a Sociedad-Betis-PSG-Leganes négyes legyőzése után idénycsúcs-döntésre készül a Fehér Balett. Öt megnyert tétmeccs zsinórban a Real Madrid életében előfordult már párszor, ebben a szezonban viszont rekord lenne.

A Blancók összekapták magukat, ezen a négy nyert mérkőzésen 16 gólt lőttek. Átlagban négyet, ami már valami a régiből. Viszont a védekezést illetően még mindig vannak bajok, az utolsó 8 fellépésén kapott gólt a Madrid. Ugyanakkor, amíg többet lő, mint beszed, addig nincs probléma, és legalább a semleges nézők is jól szórakoznak. Ezen a 8 említett találkozón egyébként 43 gólt született, ebből 30 a lőtt gólok száma.

Ennyit a statisztikáról, de azért még meg kell említeni, hogy az utolsó 5 Alavés elleni hazai fellépésen 19 gólt lőtt a fővárosi együttes, méghozzá 3-3-5-3-5 elosztásban.

Pár szót azért az Alavés is érdemel. Nagyjából ember nem fogadott volna arra az első 8 forduló után, hogy a csapat bennragad az élvonalban, hisz ebből a nyolc bajnokiból hetet elveszített. A játék kilátástalan volt, képtelen volt egy értelmes támadást vezetni, gólt pedig nagyon ritkán szerzett. Aztán személyi változások történtek a csapat élén, most pedig ott tartunk, hogy az Alavés a már a 15. helyen áll, épp 10 ponttal gyűjtött többet, mint a legjobb kieső Las Palmas.

A saját szintjén mindkét együttes remek formának örvend. Az északi Alavés mostanában rendre kibrusztolja magának a győzelmet, míg a Real Madrid ugyanezt teszi, de sokkal inkább gála-szagú meccseken.

A tippünk egyértelmű, Real-gólokat várunk. Minimum hármat, annak ellenére is, hogy ősszel egy elég szenvedős találkozón Ceballos duplájával nyert csak a Real 2-1-re. Ronaldóék ugyanakkor formába lendültek, és a PSG elleni visszavágó sem a következő héten lesz, így a lehetőségekhez képest pihentetésre sincs ok. Marcelo, Kroos és Modric játéka kérdéses, de kellően bő a keret, és hazai pályán Zidane nyugodtan pályára küldhet egy offenzív felfogású Madridot, Ahol egyedül Casemiro vagy Kovacic lenne az ütköző ember. Isco és Lucas is ott lehet a pályán, elöl pedig a BBC, ezt a trió sem sűrűn láttuk a pályán, pláne nem úgy, hogy mindhárom spílernek gördülékenyen megy a játék. De Zidane akkor sem hibázik nagyot, ha Asensio kerül be a kezdőbe.

Egyébként a bajnokságban a Real Madrid már ügyel arra, hogy a közönségét kiszolgálja. A BL-ben az eredmény a lényegesebb, de a bajnokik, és főleg a hazai bajnokik már elsősorban a szépségről, a gólokról szólnak. Aztán egyértelmű, hogy a szép és gólra törő foci együtt jár az eredményességgel. Legalábbis sokszor, aztán ha valami csoda folytán az Alavés lekopírozza a Betist, és lő vagy hármat, annak mi semleges nézők csak örülünk.

Címkék: sportfogadás, tipp,