Sportfogadás tippek: Rafael Nadal - Andy Murray

2014-06-06
Ma rendezik a 2014-es Roland Garros két férfi egyes elődöntőjét. Gulbis-Djokovic, és Nadal-Murray találkozókat rendeznek, a mi tippünk az utóbbi találkozóról érkezik.

Rafael Nadal - Andy Murray

Tipp: Nadal nyeri az első szettet és a mérkőzést

Odds: 1.28

Iroda: bet365

Kezdés: ma 15:00

 

Rafael Nadal salakon szinte verhetetlen, ha egészséges. Most nagyjából az, így össz-vissz egy ember van a világon, aki salakon képes lehet őt megverni. Ez az ember nem Andy Murray.. Ha kemény borításon játszanának, vagy még inkább füvön, akkor lenne esélye Murray-nek, így viszont kinéz neki egy három szettes zakó.

Nadal salakon született, míg Murray ezt a borítást nem igazán kedveli. A spanyol teniszező 8-szor nyerte meg a French Opent, a modern éra legnagyobb salakos teniszezője. Nadal 2005--ben nyerte az első tornáját itt a Garroson, és azóta mindig nyer, kivéve 2009-et.

Az idei tornán egy szettet veszített, honfitársa, a spanyol Ferrer tudott egy szettet lopni Rafától. Ám Ferrer sem örülhetett sokáig, és hiába verte meg előtte kétszer Nadalt, itt a French Openen Rafa megállíthatatlan.

Murray nem salakos játékos. Kiváló teniszező, de a Garroson egy három szettes találkozón a spanyol ellen esélytelen. Egyébként idén már találkoztak salakos borításon Rómában, ahol Murray az első szettet behúzta 6-1-re Rafa ellen. Na ez nem lesz most, Nadal már az első labdamenettől kezdve tudatosítani akarja Murray-ben, hogy itt ma semmi esélye. Ráadásul Rafa az előző körben is bukta az első szettet, szóval tudja is, hogy keményebben, pontosabban kell játszani már a meccs elejétől kezdve. Egyébként pedig a közelmúlt ellen mond annak, hogy Murray nem a kezdéseiről híres, de aki régebb óta követi a meccseit, az tudja, hogy Murray gyakran átalussza a meccsek elejét. Monfils ellen épp fordítva volt, meg Rómában is Rafa ellen, de nagy általánosságban igaz. Pláne, ha a dereka nincs rendben, márpedig itt az Openen is párszor odanyúlt, szóval aligha lehet 100%-os állapotban.

Rafa ellen 100%-nál is több kéne Andy-től. Salakon Nadalt még nem verte el Murray, és nem is ma fogja elkezdeni. Ezen a tornán, azaz a Roland Garroson 2011-ben futottak össze, akkor Nadal 6-4; 7-5; 6-4 arányban győzni tudott. A tippünk az, hogy a történelem ismétli önmagát, azaz Nadal idén is 3-0-al ejti ki Murrayt, és bejut a döntővel, ahol vélhetően Djokovic vár majd rá.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,