Sportfogadás tippek: RSC Anderlecht - AEL Limassol

2012-08-28
Ma és holnap kiderül, melyik 10 csapat csatlakozik a már meglévő 22-höz, és kialakul a legjobb 32, azaz a főtábla mezőnye. Magyar csapat nem lesz idén sem, de magyar játékos még lehet. A kérdés, hogy Juhászéknak sikerül-e nyerniük a ciprusi AEL ellen.

 

RSC Anderlecht - AEL Limassol

Tipp: Anderlecht

Odds: 1.45

Iroda: bet365

Kezdés: 20:45

 

Kezdjük a legfontosabbal, azaz az odavágóval. Cipruson 2-1-re nyerni tudott az AEL, ezzel pedig lépéselőnybe került. Tüzes kis találkozó volt, ahol Jovanovic nem is bírta idegekkel, második sárgával hamarabb ment zuhanyozni, mint a többiek. Ő ma nem játszhat, érzékeny veszteség, de nem pótolhatatlan.

Hétvégén az Anderlecht a bajnokiját elszórakozta, természetesen erre a meccsre koncentráltak, hisz nem kevés pénztől esnének el, ha nem jutnának a BL főtáblájára. Jovanovicot Lakkovenko pótolhatja, de rajta kívül a brazil Kanu és Mbokani is ott lehet a kezdőben, hisz gólokat kell rúgniuk. Már tavaly is, - amikor az EL-ben rúgták a bőrt - jellemző volt rájuk, hogy otthon nem nagyon ismernek kegyelmet. A csoportkörben ilyen meccseket játszottak hazai pályán:

Anderlecht-AEK 4-1

Anderlecht-Sturm Graz 3-0

Anderlecht-Lokomotív Moszkva 5-3

Láthatjuk, hogy Brüsszelben azért nem nagyon kegyelmeznek a vendégeknek, ez a három csapat sem volt épp gyenge. Egy orosz élcsapatnak öt gólt bepasszírozni nem mindennapos dolog!

Az AEL sem rossz együttes, de ezekre a szigetországi csapatokra jellemző, hogy igazán otthon tudnak nehézséget okozni a nagyobb kluboknak. Nem sűrűn játszanak góldús meccseket, előző körben is két db 1-0-val búcsúztatták a Partizant.

A hírek szerint ma erősen védekező felfogásban játszanak majd. Kicsit hasonló csapat ez, mint a Braga, hiába van tele brazillal és portugállal, inkább a védekezésre építenek. 2-1-es előny tudatában egyértelműen védekezni fognak, ez nem kérdés.

Az Anderlecht 4-2-3-1-et játszik, míg mai riválisuk 5-4-1-et. Egy jól fejelő Jovanovic azért nem ártott volna, de Mbokanit sem kell félteni. Amúgy a ciprusi meccsen, amikor a belgák felbátorodtak, látszott, hogy jobbak, mint az AEL. De aki látta tavaly őket az EL-ben, végig olyan érzése lehetett, mintha nem mernének játszani. Idegenben teljesen más az Anderlecht játéka, sokkal indiszponáltabb sajnos...

Ma már totális offense várható! A keretük 7-szer többet ér, mint a Limassol játékosai, ennek pedig a pályán is meg kell mutatkoznia.  Nem lesz egyszerű legyőzni a ciprusi csapatot, de hazai pályán ez mégis kötelező feladat Gilleték számára. Talán még a 2-1-es eredmény sem elképzelhetetlen, könnyen lehet, hogy hosszabbításra kényszerülnek a csapatok.

Viszont az is lehet, hogy a vártnál simábban továbblépnek a belgák, benne van, hogy 3-4 gólt is begyötörnek.

 

Sok sikert mindenkinek a mai napra is!

Címkék: sportfogadás, tipp,