Sportfogadás tippek: Oroszország - USA

2013-05-07
A mai már az 5. napja a 2013-as hoki VB-nek, itt az ideje picikét körülnézni a tippek területén. Kora este rendezik a VB első igazi pikáns meccsét Oroszország és az Egyesült Államok részvételével. Nézzük

Oroszország - USA

Tipp: 4.5 gól felett

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: ma 19:15

A B jelű csoport egyik kulcsmeccse az Oroszország-Egyesült Államok találkozó. Amelyik csapat ezt a mérkőzést megnyeri, nagy valószínűséggel a csoportot is nyeri. De ennek a találkozónak amúgy is nagy a tétje, egy orosz-amerikai összecsapás minden sportban presztízs meccs!

Lehetne ezt KHL-NHL párharcnak is nevezni, ám ez az összehasonlítás kicsit sántít, mert az NHL-ben rengeteg az orosz, míg a KHL-ben kb. annyira ritka az amerikai, mint a fehér holló...

Az oroszok eddig nem igazán izzadtak meg, laza 6-0-val melegítettek a lettek ellen, majd 4-1-re nyomták le a németeket. A lettek ellen Biryukov, Medvedev, Radulov, Kovalchuk,Petrov és Ryasensky lőtt gólt, míg a németek ellen Kovalchuk jegyzett hármat, Kokarev üres kapus gólja már csak ráadás volt, viszont ugyanannyit ér!

A németek ellen úgy lőttek 4 gólt az oroszok, hogy nem is nagyon forszírozták. Tudták, hogy még a torna elején járunk, 25 lövésükből viszont 4 beakadt, szóval a hatékonysággal nem volt probléma.

Az biztos, hogy az USA ellen több kell majd, de tudják ezt Radulovék is. Az Egyesült Államok ellen nemcsak nyerni akarnak, de ki akarják ütni őket. A mi tippünk sem más, mint papírforma orosz győzelem, és persze minimum 5 gól!

E két csapat utolsó öt tétmeccsét nézve (VB és Olimpia) négyet nyertek az oroszok, és egyet az amerikaiak. Válogatott szinten tehát nem nagyon megy az amcsiknak, de ez van. Az NHL nem olyan, mint például az NBA. amíg a kosarasoknál a krémet az amerikai játékosok adják, addig az NHL-ben főleg a kanadai és orosz játékosok azok, akik nélkül a liga sokkal szürkébb lenne. Az orosz hoki erejét jelzi, hogy úgy is a VB legnagyobb esélyesei, hogy Malkin vagy Ovechkin nincs is a keretben.

Ami a USA -t illeti, ők is két gólgazdag meccsen vannak túl. 5-3-ra verték el az osztrákokat, majd 4-1-re a letteket. Az osztrákoktól kapott három gól azért jelzi, hogy sebezhető az amerikai együttes. Talán az utóbbi évek egyik leggyengébb amerikai csapata ez, akik nem követik a hokit napról napra, talán Stastny és Gionta nevén kívül senki sem ismerős... Rutinosnak nem nevezhető a csapat, ám a fiatalos lendület az, ami miatt nem szabad leírni őket egy másodpercig sem.

Mindkét fél gólzáporos meccseket játszott eddig, és nagyon valószínű, hogy egymás ellen is azt játszanak majd. Vélhetően az oroszok akarata érvényesül majd, az orosz hoki nemcsak eredményes, de látványos is. Talán ez az első meccs a VB-n, amelyet érdemes megnézni, mert legyünk őszinték, ez a lebonyolítási rendszer a nagyoknak itt az elején felér egy bemelegítéssel. A kis csapatok számára élet-halál harc minden találkozó, de az oroszoknak a VB majd a csoportmeccsek után kezdődik!

Az amerikai együttes ellen azért odateszik magukat, és ha nem fog ki Bishop valami extra jó napot, 5-1, 5-2 arányban nyernek az oroszok!

Sok sikert mindenkinek!

Címkék: sportfogadás, tipp,