Sportfogadás tippek: Oroszország - Magyarország

2016-01-18
A lengyelországi férfi kézilabda Eb-n a második meccsét játssza az orosz és a magyar válogatott. A cél vélhetően az, hogy ne 0 ponttal kezdjük a 2. csoportkört, de az oroszok is hasonlóképp gondolkodnak!

Oroszország - Magyarország

Tipp: Oroszország +3 gól AH

Odds: 1.40

Iroda: bet365

Kezdés: hétfő, 18:00

 

A kézilabda Eb-n az orosz csapat a nyitómeccsén sokáig tartotta magát Dánia ellen, többször még vezetett is, aztán a végét nagyon nem bírták Dibirovék. Vélhetően úgy fizikálisan, mint mentálisan elfáradtak, pedig a dán együttes közel sem nyújtott 100%-ot. Pl. Eggert szokatlanul halovány volt, de a dánok az egész második félidőben Hansen nélkül játszottak, és Mensah pl. védekezésben is pályán volt, ami éles meccsen valószínűleg nem történt volna meg.

Ettől függetlenül úgy jó 45-50 percig nem nagyon lehetett tudni, melyik csapat is nyer, az utolsó negyed óra, de inkább 9-10 perc volt az, amikor az oroszok már egy-két gólos hátrányukat próbálták lefaragni, de sok labdát szórtak el, a dánok pedig ott a vége felé vagy három leindítás-gólt is dobtak.

Mi magyarok Montenegró ellen igencsak bekezdtünk. Szinte percenként jöttek a gólok, nagyjából 11-12 perc telt el, és már nyolcszor volt eredményes a magyar válogatott. Az első félidő 2. fele picit csöndesebbre sikerült, de 16-12 volt a félidei állás, a négy-gólos előny pedig nem adott okot az aggodalomra. A 2. félidőben is 16 gólt dobtak a srácok, végig ott volt az a 3-5 gól a két együttes között, végül 32-27-re nyertek Bánhidiék.

Két dolog működött, az egyik az átlövések, a másik a beállós játék. Jamali, Ancsin és Bodó is óriási gólokat dobott távolról, és mivel jöttek az átlövés-gólok, ki-ki léptek az átlövőkre, így meg lehetett játszani a vonalon Bánhidit, akit képtelenek voltak tartani a montenegrói védők. Bánhidi több hetest kiharcolt, és dobott 7 gólt, ami óriási teljesítmény! Beálló posztról 7 gólt nagyon ritkán dobnak manapság, neki sikerült.

De pl. szembetűnő volt, hogy szélekre egyáltalán nem húztunk le labdát, talán egy gól született szélről. Nem sok. Nagy Laci formája is kérdés, már a szerbek elleni találkozón sem villogott, de akkor még joggal hihettük, hogy nem edzőmeccsen akarja szétszakítani magát. De Montenegró ellen sem nagyon volt faktor támadásban, vagy ha igen, akkor gólpasszok formájában. Védekezésben persze nagyot melózott, de ma már támadásban is várnánk tőle 4-5 gólt. Szóval voltak jó, és voltak picit aggasztó dolgok, de az is igaz, hogy ha működtek az átlövések, nem feltétlenül kellett lehúzni szélre a labdákat.

A magyar és az orosz csapat a selejtezőben is találkozott, oda-vissza a magyarok nyertek. Igen ám, de azóta a magyar csapat is sok helyen változott, és az orosz is sokkal erősebbnek tűnik. Dibirovék tényleg komoly eséllyel pályáztak a győzelemre a dánok ellen, csak a végjátékra elfogytak. Ráadásul a dán kapus, Landin hatalmas védésekkel vette el a kedvét  az oroszoknak a játéktól...

Mi nem diktálunk olyan őrült tempót, inkább a megfontolt játék a magyar csapat sajátja. Ez az orosz-magyar vélhetően végig szoros lesz, nehéz elképzelni már azt is, hogy valamelyik csapat akár 5 góllal is meglép. Amit még lehetett látni a montenegróiak elleni meccsen, hogy a védekezésünk azért nem sebezhetetlen, Miklert gyakran hozták a srácok olyan helyzetbe, amikor tehetetlen volt. A blokkok sem mindig működtek, és ez az orosz csapat a dánok ellen megmutatta, hogy nem egysíkú a játékuk. Vélhetően végig kiélezett találkozót látunk majd, hisz két hasonló erősségű együttes feszül ma egymásnak. Ez a magyar csapat nagyon fiatal, hiába van több rutinos játékosunk, ezen a meccsen egy-két gól dönt majd, aztán hogy milyen irányba, csak reménykedni tudunk, hogy a javunkra. Reméljük a legjobbakat, de ha az oroszok levideózták az előző meccsünket, és megoldják a védekezést a tengelyben, akár bajba is kerülhetünk. Tipp: Oroszország +3 gól (AH)

Címkék: sportfogadás, tipp,