Sportfogadás tippek: Oroszország - Kazahsztán

2016-02-03
Kedden kezdődött a szerbiai Futsal Eb, két mérkőzést rendeztek az első napon. A magyar válogatott a világelső Spanyolország ellen 5-2-re kapott ki, a házigazda szerbek 1-0-ás hátrányból 5-1-re fordítottak Szlovénia ellen. Szerdán két újabb meccs következik

Oroszország - Kazahsztán

Tipp: 5.5 gól felett

Odds: 1.72

Iroda: bet365

Kezdés: kedd, 18:30

 

Szerdán két újabb meccset rendeznek, az olaszok Azerbajdzsán ellen lépnek pályára, Oroszország pedig az első Eb-jére kijutó kazah válogatottal mérkőzik. Ez az Oroszország-Kazahsztán mérkőzés egész jónak ígérkezik. Aki nincs annyira otthon a futsalban, még azt is hihetné, hogy nagy orosz medvék játszanak, de aki komolyabban foglalkozik ezzel a sportággal, az jól tudja, hogy ez nincs, azaz nem lesz így.

A lényeg az, hogy a futsalban ritka az olyan válogatott, ahol nincs honosított brazil. Ilyen szempontból talán Közép-Európa, így mi is kivételek vagyunk, ám legyen az portugál, spanyol, olasz akármilyen déli csapat, egy-egy honosított brazil játékos fel-fel tűnik. De ha honosítás, akkor mindenféleképp élen jár Azerbajdzsán, de simán felnő az azeriekhez Kazahsztán, és Oroszoroszág is. Azért amikor azt írjuk, hogy az oroszok legjobbja Robinho, már sejtjük, hogy nem ecte orosz a srác. De ő legalább évek óta ott él, ott játszik, szóval elfogadható. De az oroszoknál azért a hazai, tehát az eredeti orosz srácok is nagyon magas szinten játszanak, de azért valóban nem árt, ha Robinhóék színt visznek a játékba. A kazah válogatott sem viccelt, amikor felmerült a honosítás kérdése. Kb. több brazil van a csapatban, mint kazah, de ez ne nagyon zavarjon minket. Őket sem zavarja, lesz olyan pillanata a meccseknek, amikor több brazil születésű játékos lesz a pályán, mint kazah vagy orosz.  Klub szinten kevésbé szúrná a szemünket, de így azért picit vicces dolgok ezek.

Ráadásul a kazahok vagy az azeriek nem is viccelnek, nem egy-két srácot honosítanak, hanem egy egész csapatnyira valót. Pénz beszél. Az UEFA azért nem nagyon csípi ezt a stílust, szóval a kazahok sem hozhatnak el 14 brazilt a 14 fős keretet tekintve.(Ha FIFA torna lenne, még durvább lenne a helyzet)  Persze az oroszokat sem kell félteni, egy Gustavo-Romulo-Sergeev-Lima-Robinho sort nézve pl. itt is Sergeev tűnik pl. kakukktojásnak...

Na, de elég is ebből, jöjjön a tipp. Szóval azt látjuk, hogy a két csapatban nem egy, nem két brazil játszik, és azt is tudni kell, hogy ezek a srácok nem csak brazilok, de minőségi brazil játékosok. Az oroszoknál Eder Lima és Robinho világklasszisok, előbbi egy igazi erőcsatár, utóbbi a mozgékonyabb fajtból való,  jól kiegészítik egymást. A kazahoknál Higuita, a kapus egyedülálló a világon, ő ugyanis szeret mezőnyben játszani, a kazahok 5 a 4 elleni játékot kapussal tudják igen magas szinten játszani, ami nagy előny tud lenni, de vissza is üthet! Klubszinten az orosz Yugra megtalálta az ellenszerét annak, hogy a Kairatnál Higuita gyakran a felezőnél osztogatott, vagy épp kapura lőtt. Kétélű fegyver ez.

Jó kis meccsnek tűnik, hiába egy orosz-kazah mérkőzés, azért ezek a csapatok -köszönhetően persze a honosított játékosoknak- nem sablonos játékot játszanak. Ezért is bízhatunk benne, hogy sok gólt látunk majd, és mivel a csoport három csapatából kettő továbblép, így a vesztes sem kell szomorkodjon, hisz elméletben a orosz és a kazah csapat is jobb, mint Horvátország.

Címkék: sportfogadás, tipp,