Sportfogadás tippek: Norvégia (női) - Oroszország (női)

2013-07-05
Tegnap a svéd lányok nagy meglepetésre 4-1 lenyomták a stabilitásukról híres angolokat. Ma szintén egy skandináv együttes lép pályára felkészülési meccsen, az ellenfél pedig Oroszország.

Norvégia (női)– Oroszország (női)

Tipp: Norvégia

Odds: 1.44

Iroda: bet365

Kezdés: ma 18:00

 

Az oroszok az elmúlt években nem képviseltették magukat sem EB-n, sem VB-n sem az Olimpián. Nem tartoznak a női futball elitjéhez, és akkor még finom vagyok. Klubcsapataik sem képviselnek igazán komoly szintet nemzetközi kupákban, pedig a nagyobb csapatokban azért előfordul egy-két minőségi légiós.

Most mégis úgy alakult, hogy kijutottak az EB-re, de csodaszámba menne, ha a csoportból továbblépnének. A ’C’ csoportban Anglia és Franciaország egész biztosan elveri őket, és a Spanyolok ellen dől majd el, megszerzik-e a csoport harmadik helyét, amely a továbbjutást is jelentheti, ha a gólarányuk és a pontszámuk megfelelő.

Norvégia az oroszokkal szemben minden nagy tornán képviseltette magát. Régebben, úgy 15-20 éve a női fociban Norvégia a legjobbak közé tartozott. 91-ben ezüstérmesek lettek a VB-n, majd 95-ben meg is nyerték.  Ezen kívül két db negyedik helyük is van VB-kről, tehát jól jelzi, hogy Norvégia azért a lányoknál igenis faktor. Norvégia most újra felemelkedőben van, és itt az EB-n azon csapatok közé tartoznak, akik a torna titkos esélyesei. Persze ez elég buta megfogalmazás, és talán nem is helyes. Egyszóval Norvégia, vagy Anglia az az együttes, akiket a bukik nem tartanak esélyesnek, valahol mégis bennük van egy kiugró eredmény. A németek és a franciák mellett a házigazda svédek biztosan ott lesznek a legjobb négy között, de a maradék egy helyre talán a norvég és az angol csapat érhet oda. Egy meccsen pedig már bármi lehet…

Oroszország 2013-ben két skandináv országgal is találkozott felkészülési mérkőzésen, de tényleg nem sok közük volt azokhoz a találkozókhoz. Februárban a finnek 5-0-ra nyomták le őket, áprilisban a dánok 5-1-re. Norvégia most a legjobb csapatával szintén rúghat vagy ötöt…

Rá is férne az EB előtt Haaviékra egy kis önbizalom, mert júniusban a svédektől és a franciáktól is kikaptak 1-1 góllal. Persze ez benne van, a svédek és a franciák is erősebbek, de Oroszországot azért illene jól megverni, és önbizalmat gyűjteni az EB előtt!

 

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,