Sportfogadás tippek: Norvégia - Montenegró

2015-12-16
Döntőnek beillő negyeddöntőt rendeznek a női kézilabda-világbajnokságon, Norvégia és Montenegró igen korán összefut egymással. Számunkra fontos lenne a norvég vb-győzelem, hisz ez az egyik feltétele annak, hogy a magyar csapat részt tudjon venni egy olimpiai kvalifikációs tornán, és maradjon esély a riói szereplésre.

Norvégia - Montenegró

Tipp: Montenegró +4.5 gól

Odds: 1.30

Iroda: bet365

Kezdés: szerda 20:30

 

Összecsap a két gigász, a torna előtt Dánia mellett e két együttest tartották a legesélyesebbnek a győzelemre. Norvégia egy vereséggel kezdett, aztán ha nem is túl meggyőző játékkal, de hozta  a meccseket, és ahogy tőlük megszoktuk, meccsről-meccsre javult a játék. Azt viszont látni kell, hogy ez a norvég csapat már nem annyira jó, mint voltak a korábbi norvég csapatok, sok hibával játszanak, és vannak üresjáratok a meccsekben.

Montenegró szintén egy lazább meccsel nyitott, Szerbia ellen ikszre adták a nyitómeccsüket, aztán mindenkit félresöpörtek. Japán és Tunézia nem volt ellenfél, minket 17 góllal vertek, és a házigazda dánokat sem kímélték. Ott ugyan nem lett közte ekkora különbség, de Dánia teljesen esélytelen volt Bulatovicékkal szemben. A legjobb 16 között pedig Angola ellen edzettek egy jót, 38-28 volt a vége, de a védekezésben nem sok energiát pazaroltak Lazovicék,  támadásban meg jöttek a gólok maguktól.

A két együttes legutóbb a 2012-es EB-n játszott egymással, akkor 24-24 lett a 60 percnyi játék végeredménye. Szorosabb ugye nem is lehetett volna (végül Montenegró nyert). A 2012-es Olimpián Norvégia már-már fölényesnek számító, három-gólos sikert aratott, és a 2011-es világbajnokságon is szoros meccsük volt, 28-27-es norvég győzelem született.

Ez az utolsó három összecsapásuk is jelzi, hogy ez a két csapat nem nagyon szokta nagyon elverni a másikat. Itt egy-két gól dönt majd vélhetően ma is.

A bukméker irodák oddsaival ellentétben a meccs esélye Montenegró is lehetne, hisz a legjobban védekező csapat, és bizony támadásban is meglepő sokszínű a játékuk. A fiatal Jaukovic tud extrát hozni góllövés terén, szóval talán a norvégok múltja, és az, hogy sokan szimpatizálnak a norvég csapattal az oka annak, hogy mindössze 1.65-os odds körül fizet Mörkék győzelme.

Azt viszont látni kell, hogy Montenegró, védekezése elit, Barjaktarovic a fontos meccseken rendre jól véd, és a támadásban sincs hosszú üresjárat. Az tény, hogy nagyjából 6-7 játékosra lehet komolyabban számítani, de az a 6-7 játékos rendre hozza magát. A Mehmedovic-Radicevic-Jovanovic-Bulatovic-Knezevic ötöshöz felzárkózott Jaukovic, aki a jövő embere, de amikor bejön a padról, és kapura lő, már lehet írni a táblára a következő gólt, mert nem nagyon szokott hibázni.

Norvégia sokkal törékenyebb, a mi tippünk az, hogy ezt a meccset Montenegró megnyeri, de így, +4.5 gólos előnnyel válik igazán tutivá ez a tipp!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,