Sportfogadás tippek: Norvégia - Izland

2016-06-01
A magyar labdarúgó-válogatott a norvégokon keresztül jutott ki Franciaországba, ahol majd Izlanddal is találkozik. A norvég és izlandi együttes ma felkészülési meccsen mérkőzik meg egymással.

Norvégia - Izland 

Tipp: 1.5 gól felett

Odds: 1.46 (1.40)

Iroda: unibet  (Tippmix)

Kezdés: szerda, 19:45

 

A norvégok nem jutottak ki az Eb-re, így ők már a vb-selejtezőkre építik a válogatottat. Izland viszont kijutott az Eb-re, méghozzá meglepően simán. Izland csoportjában volt Törökország, Hollandia és Csehország, így sikerült a második helyen zárni, Hollandiát kétszer is legyőzve.

A júniusi Eb-n az egyetlen válogatott lesz az izlandi, ahol a 23-as keretben egyetlen otthon játszó focista sem lesz. Izland válogatottját csupa légiós alkotja. A 23-as keret tagjai 11 különböző országban légióskodnak. A 37 éves legenda, Eidur Gudjohnsen például épp a Moldéban, Norvégiában játszik. Pályafutása során a Chelsea-ben vagy a Barcában is játszott, most a Moldéban 'vezet le'. Persze olyan rossz formában aligha lehet, ha tagja a keretnek, és ha valaki, akkor ő megérdemli, hogy szerepeljen az Eb-n.

Izlandra egyébként nem jellemző a most divatos bekkelés, őszinte futballt játszanak, és ennek köszönhetően verték Hollandiát kétszer, ennek köszönhetően jutottak ki csont nélkül az Eb-re. Ami még erénye a szigetország válogatottjának, hogy fejben erősek a játékosok, elhiszik magukról, hogy bárki ellen van esélyük. Ez egyébként igaz is. Mentálisan és fizikálisan is erősek, ráadásul a helyzetek is jó százalékkal váltják gólra. Ez az, ami például a hollandoknak nem ment a selejtezők során.

Eb-visszaszámlálás

A találkozót egyébként Oslóban rendezik, így a norvégok sem alibizhetnek. Vélhetően nem is fognak ráadásul a norvég válogatott is rendben lesz fizikálisan, hisz arrafelé északon javában zajlik a bajnokság.. Hogy a légiósok közül kik lépnek majd pályára, azt nem tudni, de Ödegaardtól kezdve pályára léphetnek a légiósok is.

Minket ugye lebecsültek a norvégok, rá is faragtak. Manapság már egyik válogatottat sem szabad lenézni, mert a legkisebbek is képesek meglepetésre. Ez a Norvégia-Izland találkozó őszinte futballt hoz majd, és mivel nincs komolyabb tétje, biztosak lehetünk benne, hogy mindkét együttes próbálja majd gólra játszani a focit, és nem csak az időt ölik.

Várható kezdőcsapatok:

Norway (4-4-2): Jarstein – Hovland, Strandberg, Gunnarsson, Linnes – Fossum, Johansen, Henriksen, Jenssen – Diomande, King.

Iceland (4-4-2) : Halldorsson – Arnason, Hermannsson, Magnusson, Ingason – Gudjohnsen, Sigurdsson, Bjarnason, Hallfredsson – Sigthorsson, Finnbogason

Címkék: sportfogadás, tipp,