Sportfogadás tippek: Női skiathlon

2013-02-02
A sífutók ezen a hétvégén Sochiban mérik össze tudásukat, és mivel jövőre itt lesz az Olimpia, így jó alkalom számukra, hogy felmérjék a terepet, továbbá már három hét sincs a Világbajnokságig, így ez egy jó felkészülés is.

Sífutás - Sochi: Női skiathlon


Tipp: Kowalczyk nyer
Odds: 1.20
bet365A pénteki napon sprint számmal kezdődött a program, mely a hazaiak számára elég rosszul sült el, egyik nemnél sem tudtak dobogóra állni, pedig a fiúknál komoly esélyeseik voltak. A skiathlon az egy érdekes versenyszám, hisz mindkét stílusban jól kell mennie annak aki az élmezőnyben szeretne végezni. 7,5km klasszikussal kezdenek majd léccsere után további 7,5km vár a mezőnyre, viszont ez már szabad stílusban. Két fontos hiányzó is lesz a lányoknál. Az egyik Marit Björgen (valaha volt egyik legjobb sífutó) a másik pedig Therese Johaug, mindkét norvég úgy döntött, hogy kihagyja ezt az oroszországi túrát, és inkább készülnek a VB-re.

Így a toronymagas favorit Justina Kowalczyk, aki sokadik alkalommal nyerte meg idén a Tour de Ski-t, magabiztosan vezeti az összetettet, és ezen a hétvégén számára ez a főszám. Idén Canmore-ban rendeztek egy ilyen típusú versenyt, azt nagy fölénnyel, több, mint félperces előnnyel nyerte. Akkor szintén nem volt ott a mezőnyben sem Björgen sem Johaug. A lányoknál általában már klasszikusban szétszakad a mezőny és kisebb nagyobb bolyok alakulnak ki. A lengyel klasszissal nem szokták tudni tartani a lépést, a táv első felében már több másodperces előnyre szokott szert tenni. A norvégokat Kristin Steira képviseli majd, aki közepes formának örvend. Neki ez a szám fekszik, hisz mindkét stílusban kiváló, azon a bizonyos Canmore-i futamon megpróbált elmenni Kowalczykkal, de végült nem bírta a tempót. A dobogóra Anne Kylloenen lehet még esélyes aki klasszikusban kifejezetten erős, de szabadban sem elveszett, és mivel jó hajrája van, így a végén ember-ember ellen ő kerülhet ki győztesül. Ugyanez igaz Astri Jacobsenre is, aki ráadásul nincs is rossz formában, kérdés, hogy szabadban mennyire lesz erős. A hazaiak Yulia Tchekaleváért szoríthatnak, aki jól bírja a hosszabb távokat és megállja a helyért mindkét stílusban.

De várhatóan Kowalczyknak nem lesz ellenfele. Ha itt lenne a két norvég sztár, akkor más lenne a helyzet, hisz ők szabad stílusban erősebbek és klasszikusban is tudják vele tartani a lépést, nélkülük viszont a Camore-i futamhoz hasonló várható. Vagyis viszonylag korán meglép a lengyel, és a dobogó többi fokáért lesz nagy harc. Nem egy óriási szorzó, viszont egy nagyon erős tipp.
Címkék: sportfogadás, tipp,