Sportfogadás tippek: Női 100 méter gátfutás

2017-08-12
Londonban nincs nap meglepetés-győztes nélkül. Pénteken a nők 300 méteres akadályversenye hozott kettős amerikai sikert, ami elképzelhetetlennek tűnt a startpisztoly eldördülése előtt. A mi tippünk, hogy női 100 gáton sem a legnagyobb favorit nyer.

Női 100 méter gátfutás

Ki végez előrébb: Kendra Harrison - Sally Pearson

Tipp: Sally Pearson végez előrébb

TippmixPro odds: 3.25

Kezdés: szombat 21:05

 

A hölgyek tegnap kétszer is rajthoz álltak 100 gáton. Délelőtt az előfutamokat rendezték, ahol meglepetés nem történt, nem úgy az esti programban.

Az első elődöntőben Sally Pearson győzelme nem volt meglepő, nagyon stabilan futott, hiba nélkül, ahogy azt tőle megszokhattuk. A legjobban ő veszi a gátakat a mezőnyben, és a sebessége is megvan. Rögtön a rajtnál élre állt, és végig vezetve nyert. A jamaicai futók viszont nincsenek formában, és ez szinte kivétel nélkül mindenkire igaz. Nos itt Megan Simmonds szállt el, rögtön az első gátba belerúgott, és onnantól szét volt csúszva az egész futás. A 4. helyen ért célba, ami kevés volt a fináléhoz. Rögtön egy esélyes ki is szállt.

A 2. futamban Manning és Talay jutott tovább, idővel senki. Thompson és Williams (két jamaicai lány) el is szállt.

A 3. futam is hozz meglepetést, Kendra Harrison ugyanis csak a 3. helyen ért célba, tehát épphogy befért a döntőbe. A legrosszabb idővel jutott be, Pearsonhoz képest úgy futott, mint valami óvodás. Tele hibával, lendület nélkül. Dawn Harper és az a Dutkiewicz is megelőzte, aki miatt rajtot kellett ismételni, de nem zárták ki.

Szóval Pearson hozta azt a stabilitást, amit mindig hoz, amikor egészséges. Ő 12.53-at futott, a második idővel Harper-Nelson lett döntős, aki egyébként még Pearsonnál is jobban rajtolt, pedig az ausztrál is szinte tökéletesen kapta el a startot.

A tegnap esti futások alapján nem is kérdés, hogy 3.25-ös szorzóban van érték. A neten van fogadóiroda, ahol Pearson győzelme 3.00-as oddsot sem ér, itt pedig 3.25-öt ér az, ha Harrison előtt ér célba. Egyébként Sally Pearson győzelme nem lenne igazi meglepetés, aki régóta követi az atlétikát, annak semmiképp. Egyébként pedig itt Londonban vannak érdekességek, pl. a hölgyeknél 3000 akadályon kettős amerikai siker, ráadásul két fehér bőrű lány végzett az első és második helyen, de pl. 400 gáton is egy fehér bőrű norvég tudott győzni, szóval ez a londoni vb azért hozott egy-két nem várt futamgyőztest. Általánosságban elmondható, hogy itt leginkább azok tudnak nyerni, akik fejben erősek. Márpedig fejben Pearson-nál nincs erősebb megítélésünk szerint, ráadásul rutinosabb, mint Harrison, ami egy finálénál igenis számíthat. Rengeteg olyan versenyző volt itt, aki nem bírta az esélyesség terhét.

Címkék: sportfogadás, tipp,