Sportfogadás tippek: New Orleans Saints @ Carolina Panthers

2014-10-30
Az NFL-ben a Thursday Night Football ismét csoportrangadót hoz. Az NFC South-ban a New Orleans a Carolina-hoz látogat.

New Orleans Saints @ Carolina Panthers

Tipp: Cam Newton futott yardjai: 37.5 felett

Odds: 1.74

Iroda: bet365

Kezdés: okt. 31. 01:25

 

A Carolina Panthers nem kezdte rosszul a szezont. Igen ám, de a 6. fordulóban Newtonék játszottak egy döntetlent, ami az NFL-ben rendkívül ritka, és sokkal inkább számít vereségnek, mint győzelemnek. Ráadásul a Bengals elleni remi után a 38-17-re kikapott a Packerstől, majd egy pontszegény meccsen 13-9-re a Seahawkstól.

A New Orleans az előző játéknapon 44-23-ra verte azt a Packerst, amely előtte 21 ponttal verte a Pantherst. Persze minden meccs más, és sokat számít a hazai pálya is a Saints esetében, de az tény, hogy a New Orleans várhatja jobb előjelekkel a meccset.

Ugyanakkor tény, hogy a Saint ebben az idényben 4 meccsből 4 elveszített, amikor nem otthon játszott. Jimmy Graham könnyített edzéseket végzett, a Panthersnél DeAngelo Williams volt hasonló státuszban.

És akkor a tipp:

Cam Newton, a Panthers QB-je a jól futó irányítók közé tartozik. Nagy fegyver ez, mert a z ellenfél védelméből valakinek mindig az irányítót kell figyelni, míg egy pocket-irányítónál, legyen az Brady vagy Manning például, nem kell annyira figyelni, hogy merre futhat el az irányító. Nos, Cam Newton egyre inkább kezdi régi önmagát idézni. Első négy meccsén nem volt meccs, ahol 20 yard gölött futott. Igen ám, de jött a hatodik játékhét, Newton pedig 17-szer futott a labdával, és 107 yaedot hozott össze. Ezt követően a Packers ellen 7 futásból 24 yardot termelt, a Seahawks ellen pedig 12 futásból 24 yardot hozott össze. Nos, amíg az első négy meccsén összesen 14 alkalommal futott, addig utolsó három meccsén már 36-szor.

A TNF football majdnem az kb. olyan, mint a hétfő esti foci. Egy meccs, melyre az egész ország figyel. Szóval Newton valószínűleg szeretne villantani, és azt látjuk, hogy egyre több olyan play-t játszik a Carolina, ahol Newton megtartja a labdát. Egyre többet fut, és nála elég, ha csak egyszer nem figyel a védelem. Ha egy nagyobb futást össze tud hozni, legyen 15-20 yard, akkor nincs az az Isten, hogy ne hozza össze futva a tipphez szükséges 38 yardot. Tény, hogy a Saints védelme nem rossz a futás elleni védekezésben (10.), de Newton azért külön kategória, ha formában van, akkor nem nagyon van ellene megoldás. Márpedig a tendencia alapján látjuk, hogy egyre többet fut. a fura az volt, hogy a liga legrosszabb futás elleni védelmével rendelkező GBP ellen csak hétszer futott a Panthers QB-je. Persze az első negyedben kapott 21 pont arra predesztinálta a csapatot, hogy inkább passzjátékkal eredjen a Packers nyomába, hisz a futójáték azért jobban öli a másodperceket, és kevesebb esélye van rá, hogy egy-egy play-ből sokat haladjon előre egy csapat.

Tippünk tehát az, hogy Newton legalább 38 yardot tesz meg futva a labdával. Aztán hogy ennek a meccsnek mi lesz a vége, azt nagyon nehéz megmondani!

Sok sikert mindenkinek a tipphez, a meccshez pedig jó szórakozást!

Címkék: sportfogadás, tipp,