Sportfogadás tippek: Mumbai City - Goa

2014-11-17
Miért nézünk indiai focit? Mert szeretjük ezt a játékot, és kíváncsiak vagyunk, milyen színvonalon játsszák a világ másik végén. A délutáni időpont nem ütközik semmivel, és bizony, ha végignézünk egy-két találkozót az indiai Szuperligából, kicsit sajátunknak érezzük, hisz a színvonal kb. hasonlóan gyenge, mint az MB1-ben. Viszont sok olyan dolog van, amiben sokkal jobbak!

Mumbai - Goa

Tipp: A Goa csapata gólt szerez

Odds: 1.61

Iroda: bet365

Kezdés: ma 14:30

 

Harc a play off helyekért!

Az ISL-ben az alapszakasz mindössze 14 meccsből áll, tehát nagyjából olyan, mint az NFL! Minden meccsnek jelentősége van. De ha már NFL, és major sportok. Ez az indiai Szuperliga sok dologban hasonlít az amerikai ligákhoz. Eleve itt volt a draft a szezon elején, és azok a korlátok, melyek az egyenlőséget próbáltál biztosítani. Meg van határozva a légiósok száma, hány fiatalnak kell játszani, hány hazainak kell játszani, plusz még több kis apró dolog, amiről már volt szó. Alapszakasz után play off, szintén az USA főbb ligáinak sajátja. Ami pedig egész elképesztő, az a körítés. Elsősorban a liga honlapjáról van szó, amely tényleg elképesztő. Mondjuk ki, a pocsék focit is el lehet adni, ha értenek hozzá. Márpedig az ISL honlapjától tényleg mindent meg lehet tudni, melyik játékosnak hány beadása volt, statisztikák, minden meccsről összefoglaló, interjú, nyilatkozatok, szóval tényleg pöpec, ahogy ezt kezelik arrafelé. Nincs annál szomorúbb dolog, amikor például felugrunk egy hazai NB1-es csapat honlapjára, aztán látjuk, hogy a legfrissebb a hír a két héttel ez előtti bajnoki vereségről szól.

Mumbai-Goa, avagy miért nézzük meg?

Mondhatnánk, hogy a rossz idő miatt, és nem is tévednék sokat. Ugyanakkor picit komolyabbra fordítva a szót, ez már a 9. forduló a 14-ből, és egyelőre sem a Mumbai City, sem a Goa nincs play off helyen, amin változtatni szeretnének a srácok.

A Mumbai City-t Anelkával láthattuk már az Eurosporton. Egy átlagos csapata a ligának. Nem is jók, de nem is feltétlenül rosszak. André Moritz és Anelka játéka jelentheti a szórakozást, de Moritz egyre szürkébb, Anelka pedig szintén az a kategória, mint egy Del Piero. Nem szakítja szét magát feleslegesen. Anelka is megcsinál 25 cselt egy meccsen, abból talán kettőt előre, és 23-at hátra. Persze ha netán egy labda megtalálja a büntetőterületen belül, azért kijön belőle a klasszis, de tényleg alibizik vadul.

A Goa csapatát is többször láthattuk, eleinte peches volt a gárda, mert a sok helyzet nem párosult gólokkal. Az előző meccsén viszont négyet hintett a Goa, méghozzá Del Piero Delhije ellen. A Goát jelenleg 4 pont választja el a top4-től. Van még hat meccs, és abban a ligában, ahol minden második meccs döntetlennel ér véget, két győzelemmel sokat előre lehet ugrani a tabellán. Még egyik csapat sem szállt el, nyolc kör után az első és az utolsó együttes között hat pont a különbség, ami bőven ledolgozható.

A Goa egyébként szimpatikus futballt játszik. A statisztika makacs dolog, és nem hazudik, a Goa csapata élen jár a helyzetek kidolgozásában, ugyanakkor a befejezés nem erénye ennek az együttesnek. Zico mester egy csatárral operál, masszív középpálya és négy védős rendszer, amivel próbálkozik meccsről-meccsre. Özbey az előretolt ék, a középpályán pedig a veterán Robert Pires az, aki szervezi a játékot. Nem kifejezetten gyors, de a labdái emberhez mennek, és még így 41 évesen is óriási tanár ebben a ligában. A labdát remekül fedezi, és látszik rajta, hogy még mindig szeret játszani. Azért amikor a Delhi - Goa meccsen láttuk Del Piero arcát, talán pont azon töprengett, hogy milyen lett volna piros-feketében...

A Goa a Delhi elleni 4-1-es sikeren felbuzdulva valószínűleg nem fog sünözni a Mumbai ellen. Eleve egy őszinte csapat, és a Delhit is idegenben verte.

Mi a tipp?

A tippünk az, hogy a Goa játékosai megtalálták góllövő cipőjüket. Persze átvitt értelemben, mert azért láttunk egy-két fejjel szerzett gólt ettől az együttestől. Szóval azt várjuk, hogy a vendégek őszintén, nyíltan játszanak, ahogy eddig is. Sok helyzetet dolgoz ki a csapat, a Goa az, amely a legtöbb beadással operál meccsenként. Ha ennek a csapatnak lenne egy Anelkája, akkor előrébb tartana, de Özbey is kellően agresszív, és a vendég együttesnél a védekező típusú játékosok is gólérzékenyek.

A Goa gólt szerez. Egyrészt tényleg itt van a nagy számok törvénye, a sok beadásból egy csak góllá érik. Legutóbb 4 is góllá érett. Szintén a nagy számok törvénye, hogy a Mumbai előbb-utóbb gólt kap. Sorrendben négyszer nem kapott gólt a Mumbai City, pedig ennyire azért nem stabilak. Nabi, az indiai válogatott védő sérült, hiába hozott le sorrendben 4 meccset a Mumbai City kapott gól nélkül, ma már nem fogja megúszni. Váratlanul nyílt meccset várunk, ahol az indiai ligára nem jellemzően potyognak majd a gólok.

Címkék: sportfogadás, tipp,