Sportfogadás tippek: Mumbai City - Delhi Dynamos

2014-11-05
Alessandro Del Piero a nyáron végén Kispest helyett Delhit válaszotta. Az ISL-ben eddig öt meccsen lépett pályára, de gólt még nem szerzett. Talán ma a szemünk láttára törik meg a jég? Vagy Anelka szerez gólt ismét? Nézzük bővebben

Mumbai City - Delhi Dynamos

 

Tipp: Mumbai City (DNB)

Odds: 1.67

Iroda: bet365

Kezdés: ma 14:30

 

Ezerrel dübörög az ISL, az indiai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A meccsek olyanok, amilyenek, viszont olyan ikonok kergetik ebben a bajnokságban a bőrbogyót, mint Tregezuet, Anelka, del Piero vagy Ljunberg. Nagy tanárai voltak a focinak, és az az igazság, hogy ezek a labdarúgók még így a B oldalon is képesek újat mutatni a honi titánoknak. Mumbai-Delhi, nézzük bővebben írásban, mielőtt délután átadnánk magunkat a totális vizuális élvezetnek.

 

Mumbai City, és az Eurosport-átok

 

A Mumbai City-t kétszer is láthattuk játszani. Köszönet mondjuk nem volt benne. A North East ellen jól játszott a Mumbai, ennek ellenére frankón kikapott. Ezt követte a Chennai elleni veretés, Anelka is bemutatkozott, ám a Mumbai így is 5-1-es vereséget szenvedett. Az Eurosportos közvetítés blokkolja a srácokat, kérdés, hogy mire mennek majd a Delhi ellen. A Mumbai egyébként nem egy rossz összetételű együttes. Megvannak a kemények, a rutinosak, az okosak, a gyorsak. Legutóbb Anelka góljával megverte a Mumbai City a Keralát, és továbbra is esélyes, hogy a play off-ba jusson.

 

Anelka még mindig nagy tanár, ahogy én látom, ő nagyjából azt csinál a csapaton belül, amit akar. Magyarul a Mumbainál jól tudják, hogy főleg miatta mennek ki a nézők a meccsekre, szóval mindenki igyekszik a francia ász kedvében járni. Subash játszik a jobb szélen általában, nem is rosszul. Moritz az, aki próbál vezényelni, ő az ész, az origo ennél a csapatnál. Letzelter és Stohanzl két igen durva keménységű csiszolóvászon, de Cmovs sem megy a szomszédba egy kis durvaságért. Szóval a csapat összetétele nem rossz, és csak pesszmizmusom miatt nem írom azt, hogy jó.

 

Delhi Dynamos, avagy miért nem a Honvéd

 

Emlékezhetünk rá, hogy a nyáron pletyka szinten elterjedt, hogy del Piero a Kispest Honvéd labdarúgója lesz. Én magam a hiszem, ha látom táborhoz tartoztam, nem igazán éltem bele magam, de reménykedtem, hogy összejön. Nem jött össze, Del Piero végül Delhit választotta. Két oka lehetett ennek: egyrészt nyílván többet keres Delhiben, mint Hemingway szemétdombján, másrészt az ISL decemberben befejeződik, és innen egyenes út vezet majd az MLS-be. Szóval a bajnokság rövid, nem kell megszakadni, és így is dől a lé, miközben még tisztelik is az embert.

 

Del Piero eddig pont annyi gólt lőtt a Delhiben, mint én. Ötször lépett pályára, kétszer le-, háromszor becserélte őt Van Veldhoven mester. Alessandro feladata nagyjából annyi, hogy kimenjen, és megmutassa magát a népnek. Sajnos a Sydney-ben mutatott formája is a múlt kategória. Inkább Mads Junker az, akitől lehetne várni a gólokat, az dán támadó azért a Rodában pár éve 20 és 23 gólos szezont hozott össze az Eredivisieben. Jól megtermett legény, nagyot küzd majd most is Cmovs és Friedrich szorításában.

 

Mumbai-Delhi, de mi dönthet?

 

Szerintem az, hogy a Mumbai otthon más csapat benyomását kelti, mint idegenben. Eddig három hazai meccse volt a csapatnak, abból kettőt meg is nyert, de a North East ellen is sokkal jobb volt a Mumbai, csak amíg minden helyzetet elszórakozott, addig a North East a kevés akciójából kettőt gólra váltott. Ja, és az első pár meccsen Anelka eltiltás miatt nem játszhatott, most viszont teljes értékű harcos, és legutóbb gólt is szerzett. A Delhi legutóbb a Zico által irányított Goától kapott ki 2-1-re. Junker góljával 1-0-ra még a Delhi vezetett, aztán a hajrában két gólt is kapott a Dynamos. Del Piero a 60. percben a gólszerzőt váltotta, ám pechére a csapat többi tagja már azidőtájt az eredmény tartásával volt elfoglalva.

A Delhi egy sokkal passzívabb csapat, míg a Mumbai –főleg otthon- eléggé, néha már túlzottan őszinte focit játszik. Eddig háromszor játszott otthon a Mumbai, abból két olyan találkozó is volt, ahol 18-szor kísérleteztek lövéssel. A NEU ellen a statisztikusok csak 7 lövési kísérletet jegyeztek fel, ami szerintem kicsit sántít látván a meccset, de a blokkolt lövések, vagy olyan szituációk, ahol a csatár eltöri a labdát a büntetőterületen belül, nem kerül be a statisztikába, hiába nagyobb helyzet, mint egy 35-ről megeresztett ’bomba’.

-oak-

Címkék: sportfogadás, tipp,