Sportfogadás tippek: Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld

2017-12-29
A londoni PDC darts vb-n a negyeddöntőben találkozik van Gerwen és Barneveld. Nem túlzás, döntőnek beillő találkozó, illetve nyugodtan mondhatjuk, hogy ez az előrehozott döntő!

Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld

Online sportfogadás tipp: 180-as dobások száma 19.5 felett

Bwin odds: 2.25

Kezdés: péntek, 21:05 után

 

A vb-n már csak 8-an vannak versenyben, éjjelre pedig már csak négyen maradnak. A pénteki meccsek közül minőségre egyértelműen a van Gerwen - Barneveld párharc emelkedik ki. Nem lehet azt mondani, hogy Gerwen és Barney nem megingathatatlan, de talán a két legjobb formában lévő játékos áll ma tábla elé, és játszik egymás ellen. Honfitársakról van szó, két remek holland játékos, de csak egyikőjük juthat tovább.

Van Gerwen, a világelső a favorit, de azért itt a tornán voltak megingásai. Pryce például 'csak' 4-2-re kapott ki, de a walesi döntő pillanatokban hibázott, így van Gerwen ha nem is könnyen, de nyert. Barney pedig Kyle Anderson ellen vívta talán a legszorosabb meccsét itt a vb-n, de az is 4-1-el ért véget. A 'Destroyer' becenévre hallgató van der Voort pedig behúzott ugyan egy leget, de ezúttal nem a táblát és az ellenfelet, hanem saját idegeit rombolta.

Barney 49 leget játszott le, és 15 darab 180-as dobása volt. Viszont a 140-es dobásokat tekintve vezet, csak Jamie Lewis előzi meg, de ő a selejtezők miatt egy meccsel többet játszott. Barney nagyon stabil, és ha picikét is nagyobb mákja van, a sok 140-ből lehetett volna 180 is, mert azért valljuk be, sokszor szerencse, hogy épp 1-2 mm-rel alá vagy fölé megy a nyíl, ha a T20-as mezőről beszélünk. Gerwent pedig ismerjük, ha elkapja a fonalat, 10-12 nyilat is képes odatenni, ahová szeretné.  Van Gerwen kvalitását jelzi, hogy Pryce ellen önmagához képest gyengébben játszott, de még így is 100 fölötti átlagot produkált. Honfitársának, a rutinos Barneynak sem volt még meccse itt a vb-n, ahol az átlaga 101 alatt lett volna.

Ez a meccs már 5 szettig megy, és nehéz elképzelni, hogy itt a vesztes kettő, de inkább 3 vagy akár 4 szettet ne nyerjen meg. Nem lehet sima meccsre számítani, valószínűleg a szettek sem lesznek simán, és ha hosszú összecsapás lesz, akkor lehetetlen, hogy nem jöjjenek ipari mennyiségben a 180-ak. Ha csak egy meccset nézünk meg ma, ez legyen az!

(Az előző vb-n az elődöntőben találkoztak, ott Gerwen 114.05-ös, Barney 109.34-es átlagot produkált.)

Címkék: sportfogadás, tipp,