Sportfogadás tippek: Marseille - St. Etienne

2012-12-23
Három mérkőzés maradt a mai napra a Ligue 1 19 fordulójából. A Sportklub két mérkőzést is műsorra tűz, mi a 21:00-tól kezdődő Marseille-St. Etienne találkozóra fókuszálunk.

Olympique Marseille - St. Etienne

Tipp: 2 vagy 3 gól esik a mérkőzésen

Odds: 1.95

Iroda: bet365

Kezdés: ma 21:00

A 19. forduló zárómeccsén a 3. helyen álló Marseille fogadja a 9. St. Etienne gárdáját. A hazaiak győzelem esetén csatlakoznának a Lyonhoz és a PSG-hez, és a téli szünetben három együttes is 38 ponttal  vonulna.

A Marseille adós azért a közönség felé, hisz idegenben eddig több pontot gyűjtöttek, mint a Vélodromeban! Pár hete a Lyon oktatta őket a focira hazai közönségük előtt, aztán ami még fájóbb volt, a Lorient is 3-0-ra verte őket hazai pályán...

A St. Etienne idegenben igazi döntetlenspecialista, 2-5-1-es mérlegük van, és 10-7-es gólkülönbségük vendégségben. Nyolc meccsen 17 gól esett, amikor idegenben léptek fel Aubameyangék.

Ami a hiányzókat illeti, a hazaiknál Cheyrou és Abdallah marad távol a meccstől, míg a vendégeknél Brandao, Nicolita, Alonso, Mignot, Salll és Diomande nem lesz. Mindenképp tekintélyesebb a vendégek listája, ami a hiányzókat illeti, de a kulcsjátékosok készen állnak a bevetésre. Talán Brandao és Alonso pótlása okozhat picike gondot Galtier mesternek, de előbbit Gradel pótolhatja, Alonso helyére pedig három-négy játékos is eséllyel pályázik.

A Marseille és a St. Etienne legutóbbi két találkozóján 0-0-ás döntetlen született, ami akár ijesztő is lehetne. Sőt az is tény, hogy amikor Aubemeyangék idegenben léptek fel, a Bordeux és az Ajaccio otthonában sem rúgtak gólt, de az is igaz, hogy nem is kaptak...

Ezzel ki is zártuk a gólzivatart, itt ne nagyon számítsunk 4-5 gólos meccsre. 2-3 találat viszont simán összejöhet, sőt össze is fog! Egyrészt a nagy számok törvénye miatt :D Igen meglepő lenne, ha a két csapat sorozatban három 0-0-ás döntetlent játszana, mint ahogy az sem lenne mindennapi, hogy a St. Etienne utolsó három idegenbeli fellépésén ne lássunk gólt/gólokat. Egy biztosan lesz, és ha egy találat összejön, az már generálja a másodikat, sőt talán a harmadikat is...

A Marseille biztosan szeretne szépen búcsúzni a közönségétől, és azon lesznek, hogy felzárkózzanak a Lyon-PSG kettőshöz. A St. Etienne pedig a kontráiban bízhat, és ami azt illeti, joggal! A Lyon és a Lorient is eredményes kontrákat vezetett a Marseille ellen!

Sok gól tehát aligha várható, de a 2-3 találat azért jó tippnek tűnik!

Sok sikert a tipphez, és Kellemes Karácsonyt minden kedves olvasónknak! 

Címkék: sportfogadás, tipp,