Sportfogadás tippek: Mallorca - Rayo Vallecano

2013-04-19
A Primera Division 32. fordulóját a Rayo és a Mallorca együttesei nyitják. A Rayo gyakorlatilag tét nélkül játszhat, a Mallorca viszont a bennmaradásért küzd. Nézzük, mi sülhet ki belőle.

Mallorca - Rayo

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Odds: 1.72

Iroda: Bet365

Kezdés: ma 21:00

Ami a Mallorcát illeti, nem szerepelnek túl fényesen idén. Utolsó előtti helyen állnak, nekik a legrosszabb a gólkülönbségük, szóval óriási hajrá kéne, hogy bentragadjanak az élvonalban. Az első lépést hétfőn megtették, hisz egy hajrában szerzett góllal 1-0-ra legyőzték a tartalékos Celta Vigo-t, ezzel helyet cseréltek a tabellán. Ha ma is sikerülne nyerni, ideiglenesen elkerülnének a kieső zónából. Van tehát motiváció, a másodosztály egyik élvonalbeli csapat számára sem vonzó.

A Rayo szép idényt fut, a rajtnál kitűzött célt már teljesítették, azaz jóval a bajnokság vége előtt elérték a 40 pontot, ami a kis csapatok számára egy bűvös szám. (40 pont felett ugyanis jó esély van a bennmaradásra) A vallekasi együttes már most 44-nél jár, sokkal közelebb az EL induláshoz, mint a kieséshez. Viszont a Rayo nem akar indulni az EL-ben, ez a csapat nem bírná a kettős terhelést. Mondjuk nem is nagyon fenyegeti a veszély őket, hogy odaérjenek a 5-7 hely valamelyikére...

Ma este tehát egy motivált Mallorcát láthatunk, és egy olyan Rayot-t, akik nyomás nélkül játszhatnak, amolyan örömfocit mutathatnak be az idény hátralévő mérkőzésein.

Sérültekkel egyik oldalon sem nagyon kell számolni. Hazaiaknál Joao Victor és Antonio Lopez sérült, a vendégeknél Rodri nem bevethető. Az edzők tehát ilyen szempontból jó helyzetben vannak, a sérülésekre nem lehet fogni egy esetleges rossz szereplést.

A mi tippünk, hogy a mai meccsen mindkét együttes betalál. A Mallorca alapvetően hazai pályán kell, hogy megszerezze a lehetséges pontokat a bentmaradáshoz, mert idegenben néha rájuk sem lehet ismerni. Hétfőn a  Celta Vigo-t elverték, mezőnyben jól játszottak, és megérdemelt volt a Mallorca győzelem. Dos Santos lelkének is jót tett a gól, de alighanem mindenki megkönnyebbült a lefújásnál, mert ha az a gól nincs, sokkal rosszabb lelkiállapotban várnák ezt a találkozót is.

A Rayo focistái tehát csak a játék öröméért lépnek pályára, felszabadultan focizhatnak a szezon hátralévő meccsein. Megvannak azok a játékosok, akik képesek gólokat szerezni, Leo Baptistao, Lass Bangura, Dominguez, vagy a veterán Tamudo a meccs bármelyik pillanatában képes villani. Aztán ott van Piti, aki középpályás létére tart 13 gólnál. Nagyon szép dolgokat láthattunk ettől a csapattól, és ez már aligha lesz másként. Piti és Leo Baptistao pedig még felsrófolhatja saját árát, mert ezeket a játékosokat a Rayo nem lesz képes megtartani. Az az igazság, hogy ők már kinőtték a vallakasi együttest...

Egyébként a Rayo nem szokott ikszre játszani, ők mindig a három pontért szállnak harcba. Ugyanez a Mallorcáról már nem mindig mondható el, de otthon ezen a találkozón szintén a három pont a cél! A déliek egyébként a Celta, a Rayo és a Zaragoza ellen is győzelemmel számoltak. Ebből a Celta kipipálva, ma jöhet a Rayo, és majd a Zaragoza. Ha minden meccset megnyernének,( ami nem lehetetlen ) akkor tuti elkerülnének a kieső zónából.

A Rayo ellen viszont gólokat kell lőni, mert Lass és társai nagyon érzik a kontrafocit. Jó kis meccs kerekedik majd ki ebből, mert ha netán a Mallorca vezetést szerezne, a Rayo aligha adná ingyen a pontokat. Azt meg mondani sem kell, hogy vendég vezetésnél a mallorcaiak mindent megtennének az egyenlítés érdekében.

A Mallorca pályája egyébként  a nagyobb alapterületű pályák közé tartozik, lesz tehát elég helye az olyan futógépeknek, mint Lass, vagy a hazaiaknál Nsue és dos Santos.

Jó meccs, és sok gól várható ma este. Aztán hogy melyik csapat nyer majd, nüanszokon múlhat.

Sok sikert kívánunk a tipphez!

 

SZÓLJATOK HOZZÁ!

Azok között, akik aktuális Napi tippjeinkhez (Napi Fortuna tipp, Totótipp, Tippmix tipp) kommentet ír, 5 EURÓS BET-AT-HOME KUPONOKAT sorsolunk ki! A komment vonatkozhat arra, hogy egyetért-e az adott tippel vagy nem, de más, saját tippet is leadhattok rövid indoklással. Már ebben a percben lehet kezdeni!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,