Sportfogadás tippek: Magyarország - Németország

2013-12-13
A magyar női kézilabda válogatott jelenleg arra jó, hogy pénzt tegyünk az ellenfelükre. Sajnos semmi jót nem lehet elmondani a csapatról, és semmi jelét nem látni annak, hogy ma mivel is lehetne megszorongatni a németeket.

Magyarország-Németország

Tipp: Németország +3.5 gól

Odds: 1.21

Iroda: bet365

Kezdés: ma 17:00

 

(Figyelem! A következő pár sor inkább jegyzetnek álcázott kifakadás, mint a megszokott, klasszikus tippajánló. Ettől függetlenül a tipp az erősnek tűnik. Ellentétben a magyar női kézilabda-válogatottal...)

Tegnapi írásomban próbáltam utalni arra a fertőre, ami jelenleg a női kézi válogatott körül kezd kialakulni. Annyira nincs értelme az egésznek... Az a legrosszabb az egészben, hogy a mi lányaink tehetségesek, és tudnak jól is kézilabdázni. Viszont most annyira maga alatt van mindenki, hogy az elképesztő.

Amikor nézünk mondjuk egy Kongót, látni rajtuk az akarást. Látni rajtuk, ahogy küzdenek, hajtanak, akarnak nyerni. Persze sokkal képzetlenebbek, ami nem csoda az ottani körülményeket tekintve. Sokan még fedett helyen sem tudnak edzeni. Mégis próbálják kihozni magukból a maximumot.

A mi lányainkon csak azt látni, hogy nagyon várják a torna végét. Ezer meg ezer okot lehetne találni, hogy miért alakult ez így. Így alakult, és a tegnapi meccs nagyjából annyira volt elszomorító, mint a férfi labdarúgó válogatott hollandok elleni produkciója. Mondjuk abban az esetben legalább egy remek csapattól kaptak ki Devecseriék, de Görbéék tegnap egy nagyon-nagyon gyenge román együttestől szenvedtek vereséget.

A női kézi válogatott kapitánya is bizonyította, hogy a kinevezése az minden volt, csak jó döntés nem.

Tomori Zsuzsa arckifejezése volt árulkodó, amikor - talán még előnynél - egy lövést megeresztett, és az 30-40 centivel a jobb fölső fölött zúgott el. Na, nem is az volt a baj, hogy fölélőtt, mert az mindig benne van, hanem az, amikor nagyképűen kinézett a padra. Abban a nézésben benne volt az egész magyar csapat eddigi szereplése. Egyszerre volt lemondó és arrogáns.  Olyan üzenete volt,  hogy 'gyere be, és dobd be, ha tudod'. Pontosan nem derült ki, hogy a kapitányra, vagy a cserejátékosokra nézett-e ki Tomori, de az, ahogy ott visszafutott, sőt mit futott, kódorgott, lézengett, szálingózott...

Egyébként várható volt, hogy mi lesz a vége, hisz a Győr ugye légiósokra épül, a Fradi pedig ősszel nem volt formában. Nulla, azaz 0 db edzőmeccsel pedig nem lehet elindulni egy ilyen tornán.

Az egyszeri szurkoló még azt sem bánja, ha kikap a csapat. Ha látnánk a csajokat, ahogy megfeszülnek a pályán, ahogy szívüket-lelküket kiteszik elénk..

Persze lehetne szakmázni is, de minek??? Lehetne ecsetelni, milyen irányba mozdul el a női kézilabda. Aki nézte mondjuk a Franciaország - Montenegrót, néha bizony el kellett gondolkodni, hogy ez valóban kézlabda-e. Egyre fizikálisabb a játék, és egyre kevesebb szerepe van az agynak. Nem kell messzire menni, tavaly az EB-döntőben Montenegró már lenyomta Norvégiát... És ez tendencia. Ha nem vagy kemény, ha nem vagy brutális, nem tudsz érvényesülni. Hogy focis példát említsek ismét, mire ment tavaly a Barca a tiki-takával a Bayern ellen?

Persze nemcsak a fizikummal van itt baj, hanem a mentális felkészítéssel. Amikor az ellenfél hatos fala előtt senkitől sem zavartatva lábhoz jön a passz, vagy egyszerűen kidobáljuk az oldalvonalon, az nem a fizikum számlájára írható. Agyban sincsenek ott a csajok. Van persze néha-néha egy-két szép megmozdulásunk, egy-két szép gól, szép védés, de a meccsek 80%-ában ez a csapat képtelen jól és koncentráltan játszani. A villanások pedig csak arra jók, hogy még szomorúbbak legyünk. Mert tudjuk, hogy valójában mire képesek a csajok, de ez most valahogy nagyon nem állt össze.

Németország lányai is összetörhettek volna, hisz náluk kiesett a torna előtt talán a legfontosabb elem. Wohlbold sérülése azonban még inkább összekovácsolta őket, és látni bennük a tüzet. Ők sem hibátlanok, sőt rengeteg hibával játszanak. De ég bennük a tűz. A magyar lányokban viszont a parázsból is hamu lesz lassan, amit egyszerűen odébbfúj a szél.

Althausék 1000 fokon égnek, mi pedig önmagunk paródiája vagyunk. Nincs ezzel baj, nem lehet minden tornán bronzot nyerni, csak akkor ne beszéljünk már badarságokat, hanem mondjuk ki őszintén, hogy ez most egy mentálisan, morálisan, fizikálisan padlón lévő csapat. Hogy ennek mi az oka, kik a felelősök, azt nem tudni. Mert az nem bűn, ha egy gyenge csapat gyengén teljesít. Arra viszont nincs mentség, ha egy jó csapat játszik rosszul és szívtelenül.

Már csak az a kérdés, ki lesz a női kézilabda válogatott Szalaija? Lesz-e egyáltalán, vagy megy minden a szőnyeg alá?! 

A tipphez pedig annyit fűznék még hozzá, hogy a sportfogadásban még mindig nincs helye érzelmeknek. Merjünk a magyar csapat ellen fogadni, ahogy mertünk Hollandia ellen a 7-1-nél, vagy a tegnapi meccsen a románok ellen.

-oak-

Címkék: sportfogadás, tipp,