Foci-Eb tippek: Ausztria - Magyarország

2016-06-13
Eljött az idő, Magyarország válogatottja 1972 után újra Európa-bajnokságon szerepelhet. Ausztria sem rutinos Eb-résztvevő, de biztosak lehetünk benne, hogy a sógorok is mindent megtesznek majd a sikeres szereplés érdekében.

Ausztria - Magyarország

Tipp: Ausztria nyer

Bet365 odds: 1.75 (3000 Ft-os kockázatmentes fogadási lehetőség)

Tippmix odds: 1.70

Kezdés: kedd, 18:00

 

A magyar labdarúgó-válogatott legidősebb tagja, Király Gábor sem született meg, amikor Magyarország 1972-ben labdarúgó-Eb-n szerepelt. Az UEFA létszámnövelése okán viszont több 'kis' csapat is esélyt kapott a kijutásra, amivel Wales, Albánia vagy Észak-Írország mellett Magyarország válogatottja is élni tudott.

A selejtezők során komoly futball-evolúción ment át a válogatott, és kialakult egy masszív együttes, ahol a játékosok képesek küzdeni önmagukért, egymásért, az országért. Hogy az Eb-n ez mire lesz elég, azt nem tudjuk, legfeljebb sejtjük. Ugyanakkor, ha a srácok mindent megtesznek majd a pályán, bármi legyen az eredmény, büszkék leszünk rájuk.

Hajlamosak vagyunk ugyanakkor átesni a ló másik oldalára. Valószínű, hogy az osztrákok sem szórakozni mentek ki Franciaországba. Komolyabb Eb-múltja egyébként az osztrák válogatottnak sincs, először a 2008-as tornán vettek részt, akkor is a rendező jogán. Meccset sem nyerve, egy iksz mellett két zakóval zúgtak ki a csoportmeccsek után.

A magyar válogatott egyébként első hivatalos meccsét pont Ausztria ellen játszotta még 1902-ben, akkor 5-0-ra az osztrákok nyertek. Azóta mindkét válogatottnak voltak sikeresebb és sötétebb időszakai, de most ismét lendületben van mindkét ország labdarúgása. Sajnos ez nálunk egyelőre klub szinten csak a stadionok rekonstrukciójában mutatkozik meg, de a válogatottnál azért érezni a fejlődést.

10.000 Ft-ér a magyarok továbbjutása 

Felvállalják a nyíltabb focit

Amíg a magyar csapat védekezéssel próbál meccset nyerni, addig az osztrákok mernek focizni. A Dárdai-filozófia alapja, hogy ne kapjunk gólt, elég volt a kvalifikáláshoz. Persze a gólok égnek be emlékezetünkbe, de pl. emlékezzünk csak a norvégok elleni play off-meccsekre, és arra, hány labdát fejelt ki Guzmics a kapu elöl. Ahogy szó szerint csúsztak-másztak a srácok az eredmény érdekében.

Ausztria viszont felvállalja a kezdeményezést, a G-jelű selejtezős csoportban 9-1-0-ás mérleggel zártak Junuzovicék. Tükörsima volt a kijutás, a 22 lőtt gól mellett ráadásul csak 5-öt kaptak, szóval a védekezéssel sincs gond.

A német vonal ugye ott van az osztrákoknál is. A 23-as keretből 15-en játszanak a Bundesligában, és főleg az élvonalban. Ráadásul, amíg pl. nálunk Kleinheisler vagy Szalai csak epizodista klubcsapatánál, addig Junuzovic vagy David Alaba csapatainak húzó emberei, kulcsjátékosai! Fuchs, Arnautovic vagy Prödl, akik a Premiershipben  szerepelnek, szintén a Bundesből ugrottak át Angliába, rendkívül erős csapat ez! A svájci kapitányt, Marcel Kollert pedig imádják az osztrákok, játékosoktól szurkolókig mindenki.

Az nem lehet kérdéses, hogy az osztrákok lesznek fölényben. Egyénileg jobb játékosok alkotják az osztrák keretet, itt akkor lesz esély, ha csapatként tudunk maximumot nyújtani. Gólszerzési esélyünk pedig vagy kontra, vagy pontrúgás után lesz.

 

Dzsudzsák vagy Junuzovic, esetleg David Alaba ?

Játékosok, akiknek a pontrúgásai Európa-szerte híresek. Nem egy, nem két bődületes szabadrúgásból szerzett gól köthető ezekhez a labdarúgókhoz. Ráadásul, ami előny szokott lenni nálunk, hogy magassági fölényben van a válogatottunk a légi csatáknál, itt nem feltétlenül lesz igaz. Arnautovic, Fuchs, Prödl, Harnik, Dragovic, Janko mind-mind jól fejelő játékosok.

Előnyben tehát a levegőben sem leszünk, és amíg nekünk van egy kiváló pontrúgónk, addig az osztrákoknak van kettő... Játékosaik a Bundesligában és a Premiershipben játszanak hétről-hétre, szóval hozzá vannak szokva az ehhez hasonló teherrel bíró mérkőzésekhez.

Növeli az osztrákok győzelmi esélyeit, hogy Kádár bokasérülést szenvedett, a kiesése valóban érzékeny veszteség lehet. Az osztrákok támadni fogják tehát a védelmünk bal oldalát, a jobb szélen pedig Fiolának Alabát kell majd kikapcsolni, aki a válogatottban előrébb játszik, ha minden igaz Fuchs előtt, aki fénykorában szintén erősen támadó felfogású védőnek számított.

FRISS: Kádár után Lovrencsics is megsérült, valószínűleg ő sem játszik kedden!

Olyan nyomás lesz a magyar csapaton, amit nem lesz könnyű kibekkelni. Ha nem is lesznek úgy beszorítva a srácok, mint az észak-írek Lengyelország ellen, azért lesznek meleg pillanatok. Pont a lengyel - észak-ír mérkőzés világított rá, hogy amíg ezek az észak-írek simán jutottak ki a selejtezős csoportból, Lengyelország ellen nem volt kaput eltaláló lövésük.

Szurkolunk a srácoknak, mert megérdemlik, de ha sportfogadásról van szó, és nem vagyunk elfogultak a csapattal kapcsolatban, azért ez az osztrák válogatott - ha nem is sokkal, de - erősebb. Az Elefántcsontpart és a Németország elleni felk. meccseken nem tudtunk gólt lőni, a horvátok ellen sem akcióból találtunk be. Viszont ahhoz, hogy legalább szabadrúgásból legyen esély gólt szerezni, meg kell majd közelíteni az osztrák kaput.

Tipp: 2-0, vagy 2-1

  

 

Címkék: sportfogadás, tipp,