Sportfogadás tippek: Magyarország-Spanyolország

2012-08-04
Két mérkőzés van hátra a magyar férfi kézilabda válogatott számára, abból egyet be kell húzni a továbbjutáshoz. Ma késő este Spanyolország legjobbjaival mérkőzik meg a Mocsai csapat, parázs meccsre lehet számítani több dolog miatt is!

Magyarország-Spanyolország

Tipp: Spanyolország

Odds: 1.40

Iroda: bwin

Kezdés: ma 22:15

Említettük, hogy több dolog miatt lesz pikáns ez a találkozó. Az egyik ilyen dolog az ún. 'Nagy László saga'. Laci évekig ámította a spanyolokat, ők meg őt... Mi magyarok pedig nem nagyon tudtuk, hogy mi zajlik a háttérben, csak találgatott mindenki. Aztán robbant a bomba, kiderült az Olimpia előtt hogy Laci a magyar csapatot választja, Mocsai mester pedig megbocsátott neki, és behívta a válogatottba. sokan örültek neki, sokan nem, de ez a lényegen nem változtat. Laci itt van, és nem olyan régi hír, hogy Veszprémben folytatja pályafutását. A spanyol élvonal jelentősen gyengül, nincs pénz a csapatoknál, így a legjobbak Európa különböző élcsapataiba szóródnak szét.

Nem szeretnénk kommentálni ezt az évekig húzódó 'ügyet' mindenki eldöntheti, hogy volt-e értelme Nagy Lacit újra beválogatni, avagy nem.

Viszont nemcsak Laci körül forog a világ! A magyar, és a spanyol együttes sincs épp irigylésre méltó helyzetben, bár kétségkívül jobban állnak, mint mi. A Mocsai alakulat eddig csak a kötelezőt hozta Dél-Korea ellen, de ott is vért kellett izzadnunk a győzelemért.

Hogy ezért, vagy másért Mocsai mester két cserét eszközölt. Gulyás helyett Laluskát, míg Perez helyet Putics Barnát hívta be. Valószínűleg jól döntött  a mester, sőt elnézve Perez játékát, nem kétséges, hogy ő már a múlt. Sok szép győzelem köthető Carlos nevéhez, de öregszik ő is. Az akarat megvan benne, de ő már nem tud segíteni a csapatnak.

Igazából, ha őszinték akarunk lenni, nem csak Perez volt a fék, volt több is. Egész egyszerűen nincs meg az a kohézió, ami az EB alatt a csoportmeccseken még megvolt. A legjobb csapatokkal is pariban voltunk, most meg Dél-Korea ellen is izzadni kellett, az pedig csak említésképp, hogy Horvátország félgőzzel vert minket nagyon simán...

Voltak gondok a spanyoloknál is, meggyanúsították az edzőjüket, hogy a saját kis kedvenceit hívta be a válogatottba, hogy 'emeljen az árukon' , és egy esetleges átigazolásnál több pénzt csináljon belőlük. Mondjuk a spanyolok 2-3 éremesélyes válogatottat is össze tudtak volna állítani, ilyenkor normális, hogy akik otthon maradtak, azoknak fáj a szívük. Nálunk is van ilyen játékos, de ebbe se menjünk bele. Lényeg a lényeg, hogy mindkét oldalon voltak gondok, de amíg a spanylok félretették mindet, addig nekünk nem megy a játék.

Horvátország leiskolázott minket, nem kell ezt szépíteni. A spanyoloknál világklasszis játékosok játszanak, és jó kérdés, hogy egy beugró Putics hogy tud beszállni a játékba. Sajnos az előzmények alapján semmi jóra nem számíthatunk. Szurkolhatunk a fiúknak, sőt kötelességünk, de ha objektíven nézzük a találkozót, akkor bizony nem nekünk áll a zászló.

Minden bizonnyal az utolsó meccsen dől el a sorsunk, akkor ugyanis a szintén hullámvölgyben lévő szerbekkel találkozunk, és játszunk ellenük ki-ki meccset.

Mára sajnos 3-4 gólos spanyol győzelmet kell tippelnünk. Sok sikert a tipphez!

(Örök törvény a sportfogadásban, hogy itt érzelmeknek helye nincs!)

Címkék: sportfogadás, tipp,