Sportfogadás tippek: MTK - LdB Malmö

2012-09-27
Az MTK a női Bajnokok Ligájában bejutott a legjobb 32 közé, a sorsolásnál viszont nem volt szerencséje. Kevés olyan csapat van, amely erősebb a svéd Malmö-nél. A magyar lányoknak nincs veszíteni valójuk, ez nagyjából olyan, mintha a férfi csapat egy Arsenal, vagy egy Bayern München erősségű együttessel játszana.

MTK - Malmö

Tipp: 3.5 gól felett

Odds: 1.55

Iroda: expekt

Kezdés: ma 18:00

Tegnap az Eurosportnak köszönhetően láthattuk a Vantaa - Lyon találkozót, ahol a franciák egykapuztak, és félgőzzel játszva 7-0-ra nyertek. Valami ilyesmi várható sajnos az MTK és a Malmö találkozóján.

Először is a magyar női élvonal és a svéd első osztály között mérhetetlen a különbség. Kezdjük ott, hogy nálunk nagyjából két-három olyan együttes van, amely benn tudna maradni a svéd élvonalban, de lehet elfogultak vagyunk. De nem is baj ez, nálunk a női futballnak nincsenek olyan tradíciói, mint az északi országokban. A kék-fehérek itthon csak az Astrával és a Viktóriával tudnak éles meccset játszani, a többiek ellen csak az a kérdés, hogy megrúgják-e a 10-et...

Az MTK idén sikerrel vette a selejtező kört, megverte a Skonto-Ceriba-t, a Nashe Taksit és a PAOK-ot. A PAOK elleni találkozó volt a leglényegesebb, ott dőlt el, hogy idén a legjobb 32 közt szerepelhet a magyar együttes. Az MTK-ból ki kell emelni Vágó Fanny-t, mint kulcsjátékost. Ő tudása alapján talán komolyabb bajnokságokban is megállná a helyét. Az említett három selejtezőn hatszor volt eredményes, az MTK egyik legnagyobb értéke ő. Más kérdés, hogy az ő tudása ma egyáltalán nem fog tudni kibontakozni, már csak azért sem, mert a labda a svédeknél lesz olyan 70 %-ban...

 A Malmö a svéd bajnokság meghatározó alakja, és nem újdonság számukra a BL! A 2011/12-es kiírásban a legjobb 32 közt az olasz Tavagnacco ellen 6-2-es összesítéssel mentek tovább, majd a Neulengbach sem okozott sok gondot nekik a 16 közt. A negyeddöntőben viszont azzal a Frankfurttal kerültek össze, akik például mindmáig a legtöbbet fizettek egy játékosért. A Frankfurt Svédországban elveszítette az első meccset, otthon viszont vért izzadva továbblépett. Nagyon izgalmas találkozó volt, az Eurosport is műsorra tűzte a találkozót. A Malmö a 66. percben került hátrányba, aztán a hajrában a 89. és a 91. percben még két gólt kapott, ezzel kiesett 3-1-es összesítéssel. Egyébként akkor Gaerefrekes kettőt lőtt, a harmadikat pedig az a Chojnowski, aki a nemrég befejeződött U20-as női VB-n csak Marozsán Dzseni és Lena Lotzen cseréje volt.

A Malmö azóta erősödött, ráadásul ott erősített, ahol megmutatkozott a gyengeségük egy erősebb csapat ellen. Talán pont a FFC elleni két meccs nyitotta fel a szemüket, hisz gyakorlatilag mezőnyben teljesen egálban voltak Németország egyik legjobb csapatával, viszont a gólszerzés nem ment nekik. Egyedül Gunnarsdottirban bízhattak, de rajta kívül nem is volt olyan támadója a csapatnak, aki fel tudott volna nőni a feladathoz. Idén már más a helyzet. Gunnarsdottir maradt, de ami fontosabb, hogy Bachmann és Mittag is Malmö játékosa lett! Ramona Bachmann egy másik svéd együttesből, az Umea-ból érkezett, Mittag pedig egy élő legenda, ő a Turbine Potsdamban ontotta a gólokat hosszú évekig, aztán jött a krízis, többek közt összekülönbözött a német válogatott edzőjével, így döntenie kellett. Ő a Malmö-t választotta, és nagyon jól tette. Egyből svéd Szuperkupát nyert új csapatával -mint Modric a Reallal- szóval kijelenthető, hogy Mittag újra a régi! 27 éves, tehát még akár 5-7 jó szezon is lehet benne. Most kirobbanó formában van 16 meccsen 19 gólt rúgott a Malmöben ebben a szezonban. Egyébként ő már nyert BL-t, tehát tudja az, hogy s mint lehet odajutni. Bachmann is rendkívül gólerős, ő a tengerentúlon is rúgta a bőrt, amikor épp volt bajnokság arrafelé!

De nemcsak a két csatárt kell kiemlni. Középpályán amolyan arnyékék lett Gunnarsdottir, akit semmiképp sem lehet kihagyni a kezdőből, de elöl Bachmannak és Mittagnak kellett a hely. Az izlandi villámléptű támadó így kicsit hátrébb játszik, mint tavaly, ezért kevesebb gólt szerez. Ettől függetlenül ő ugyanaz a játékos, mint tavaly, és egy játékost nemcsak a góljai minősítenek! Ek, Törnqvist és Sjögran svéd válogatottak, Schmidt pedig Mittaghoz hasonlóan német légiós, a középpályán amolyan szűrő szerepben játszik, nem is akárhogyan! A védelem pedig ugyancsak hihetetlen erős, nem véletlenül áll a Malmö a svéd bajnokság élén +30-as gólkülönbséggel!

A LdB hétvégén már a Pitea ellen bajnokit játszik, így valószínűleg tartalékolni fognak picikét. Ez viszont nem azt jelenti, hogy akik lehetőséget kapnak, azok ne tennék oda magukat 100%-ig. A Bachmann-Mittag-Gunnarsdottir hármas közül kettő biztosan ott lesz a kezdőben, és ők már most el akarják dönteni a továbbjutást. Már csak azért is, mert a visszavágó után a Göteborggal játszanak a Damallsvenskaban, az pedig hihetetlenül fontos találkzó számukra, talán a bajnoki címről is dönthet. Így valószínűleg inkább ott fognak tartalékos csapattal játszani. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy nem alibizni jönnek ide, nagy arányú svéd győzelem várható!

Aki teheti, menjen ki a találkozóra, és nézze meg élőben a női futball egyik legelitebb csapatát. Nem néztünk utána, hanyadik a világranglistán a klubok közt a Malmö, de ha azt nézzük, hogy a svéd bajnokságot vezetik, nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hogy a top10-ben van jelenleg! Sőt talán top5-ben is!

Szurkoljunk a MTK-nak, de legyünk őszinték. Már egy becsületgól is nagyon szép lenne, a realitás olyan 0-6 körül van.

Sok sikert a tipphez!

Címkék: sportfogadás, tipp,