Sportfogadás tippek: Leverkusen - Atletico Madrid

2015-02-25
Nincs jó formában a Leverkusen csapata, pedig ha tovább szeretne jutni a német együttes, ma nem hibázhat az Atletico ellen.

Bayer Leverkusen - Atletico Madrid

Tipp: Kapuralövések száma: 7.5 felett

Odds: 1.70

Iroda: unibet

Kezdés: ma 20:45

 

A Bayer Leverkusen csapata nem kapta el a fonalat tavasszal. Az öt bajnokija közül csak egyet nyert meg a Bayer, kétszer döntetlent játszott, kétszer kikapott. Schmidt edzősködése óta először van ilyen helyzetben a csapat, de egy mai siker visszaterelné a gyógyszergyári együttest a helyes útra. Igen ám, de a Leverkusen azt az Atletico Madridot fogadja, amely legutóbb BL-döntőig menetelt, és spanyol bajnok lett a Barca és a Real Madrid előtt.

A formák alapján a vendégeknek áll a zászló a mai meccsen, de egy német együttest sosem szabad leírni. Zavarba hozható az Atleti is, a Celta például két hete 2-0-ra elverte Gabiékat, miután a Simeone-legénység 4-0-ra páholta el a Real Madridot.

Kiélezett, kemény meccs lesz a mai. A Leverkusennek előnyt kéne kiharcolni, de nem lesz könnyű, hisz amióta Simeone edzi az Atleticót, a csapat csak egyszer kapott ki idegenben BL-meccsen. Masszív a spanyol csapat, és nem lenne meglepő, ha netán megnyerné a mai találkozót.

A mi tippünk, hogy a mai meccsen legalább nyolc kapuralövés lesz. Ez a tipp akár egy 0-0-ás meccsen is bejöhet, hisz nem szükséges az, hogy a kapuralövésből gól szülessen. Az Atletico Madrid nem színezi túl a focit. Nagyon fizikális csapat, itt az irányító típusú játékosok is kemények, és nem derogál nekik becsúszni, szerelni, stb. Koke és Thiago bajlódik sérüléssel a vendégeknél, a hazaiaknál Toprak eltiltott, Kruse sérült, de Bender sincs 100%-os állapotban.

Ami a tippet illeti, jó esély van rá, hogy minimum nyolcszor eltalálják a kaput a srácok a mai meccsen. A Leverkusen védekezésével amúgy is vannak gondok, a Wolfsburg például nem is oly rég öt gólt vert Lenóéknak. Nem az igazi a Leverkusen védekezése, ezt pedig Ardáék ki fogják használni.

Remek szabadrúgáslövők vannak mindkét együttesben, a hazai oldalon Calhanoglu és Son, a vendégeknél Arda Turan akár közvetlenül, direkt módon is képes bármikor a kapuba tekerni, de az Atleticónál a beadások is állandó veszélyt jelentenek az ellenfelek kapujára. Godin és Miranda, a két belső védő rendre érkezik ezekre a szögletekre, szabadrúgásokra. Aztán van rá esély, hogy Raul Garcia is játszik, Mario is jól fejel, és akkor még nem említettük Mandzukicot. Ezekből a szabadrúgás, szögletek utáni szituációkból több olyan helyzet adódik majd, amikor a kapusoknak hárítani kell. Aztán vagy sikerül, vagy nem, lényeg, hogy a lövés vagy fejes kaput találjon. Aztán akcióból is lesznek itt helyzetek, őszinte focit játszik mindkét együttes, és Schmidt, valamint Simeone is tudja, hogy lövésből lesz a gól. Sont, Calhanoglut, vagy a másik oldalon Ardát nem kell bíztatni, hogy lőjön. A tippünk tehát az, hogy legalább 8 kapuralövés lesz a mai Leverkusen-Atletico találkozón.

Várható kezdőcsapatok:
Leverkusen: Leno - Castro, Spahic, K. Papadopoulos, Wendell - Reinartz, Rolfes - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Drmic
Atletico: Moya - Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira - Mario Suarez, Arda, Gabi, Saul Niguez - Griezmann, Mandzukic

Címkék: sportfogadás, tipp,