Sportfogadás tippek: Levante - Sporting Gijón

2016-04-04
A La Liga 31. fordulójának záró találkozóján két kieső helyen álló együttes találkozik, a Levantének és a Gijónnak is égető szüksége van a pontokra!

Levante - Sporting Gijón

Tipp: 2.5 gól alatt

Odds: 1.75

Iroda: unibet

Kezdés: hétfő, 20:30

 

Ha a Levante mind a 8 hátralévő meccsét behúzná, annyi pontot gyűjtene, mint idáig 30 kör alatt. Ez persze a lehetetlen kategória, a bennmaradás viszont lehetséges. Ha ma nyernek a valenciaiak, akkor két pontra megközelítik a már bennmaradást érő helyen álló Granadát.

A Gijón egy győzelemmel ki is jönne a veszélyzónából átmenetileg, aztán hogy visszakerülne-e, azt senki sem tudja előre. Ami tény, az előző körben a FIFA játéknapok előtt a kis Sporting megverte az Atleticót, amire senki sem számított. Idegenben viszont döcög a Gijón, emberemlékezet óta egy győzelme van, amit a gyengécske Valencia ellen sikerült abszolválni.

Idegenben rendre kevés gólos találkozót játszanak Halilovic-ék, az utolsó 9 idegenbeli találkozójuk közül csak a Real Madrid elleni volt olyan, ahol 2.5-nél több gól született, de ott is természetesen főleg a Real 'okolható' ezért. A Bernabeuban 5-1-re kapott ki a Gijón. Egyébként az említett másik nyolc meccsen egyszer sem született 2.5-nél több gól. Utolsó 11 idegenbeli felllépésén mindössze 4 gólra volt képes a Sporting, ami elég csúnyácska adat.

Ami a Levantét illeti, hazai pályán mindig komolyan kell venni, és ezt a vendégek is tudják. Rossi, Deyverson vagy Morales azért képes gólt, gólokat lőni, és az is biztos, hogy a hazai együttes fogja irányítani a meccset. A Levante lesz kezdeményezőbb, Sanabriáék pedig a kontrákban bízhatnak.

Túl fontos mérkőzés ez, hogy a szép, kreatív játékról, valamint a gólesőről szóljon. Főleg hátul egyik fél sem szeretne hibát elkövetni, mert ugyan fontos lenne nyerni -főleg hazai oldalon-, de jelen helyzetben még mindig jobb egy döntetlen, mint egy zakó.

Hiába verték Halilovic-ék legutóbb az Atletit, nehéz elképzelni, hogy a Levantét meg tudják ütni. Egy iksz előfordulhat, de sanszos inkább egy nagyon szűk, mondjuk 1-0-ás hazai győzelem. Azt nem lehet kijelenteni előre, hogy a Gijón és Abelardo mester előre aláírná a döntetlent, de az fix, hogy egy iksz inkább a vendégeknek segít.

Tipp: 1-0, 1-1, 2-0, esetleg 0-0, de a lényeg az, hogy nekünk mind jó, sőt még a meglepetésnek számító 0-1 vagy 0-2 is.

Címkék: sportfogadás, tipp,