Sportfogadás tippek: Lettország - Oroszország

2016-05-09
Az A csoportos jégkorong világbajnokság a csoportmeccseknél tart. A házigazda oroszok eddig nem voltak túl meggyőzőek, de nem most kell csúcsformában lenni!

Lettország - Oroszország

Tipp: 5.5 gól felett

Odds: 1.66

Iroda: unibet

Kezdés: hétfő, 15:00

 

Lettország eddig két meccsen kétszer eljutott hosszabbításig, vagy büntetőkig, de mindkét meccsét elveszítette. A svédek ellen rögtön az első mérkőzésen esély volt a bravúrra, de mégis a gyengén muzsikáló svédek nyertek. Aztán a csehek ellen büntetőpárbaj után lett 4-3-as zakó, de közel voltak a sikerhez mindkét alkalommal. Jó kérdés, hogy ez a két szoros eredmény erőt ad a letteknek, vagy pont elveszi a játékosok kedvét.

Az oroszok sem csillognak, rögtön a nyitómeccsen ütött gól nélkül kaptak ki Csehországtól, aztán a második fellépésen Kazahsztán ellen igazi gála-szerű 6-4-el megszerezték első győzelmüket Panarinék. Ütöttek hat gólt, ami szép teljesítmény, de a csehek elleni három után a kazahok már négyig jutottak, szóval a védekezés nem igazán működik. A kapusteljesítmény sem volt az igazi, a 19 kazah kapuralövésből kapott az orosz csapat 4 gólt...

Emberelőnyben ütötték a gólokat, szám szerint hármat, de ugyanennyit kaptak is. Az oroszok a csehek elleni égés után a kazah kaput sortűz alá vették, 49 lövést zúdítottak kapura, szóval nem bízták a véletlenre. Az a 49 igen magas szám, nagyjából egy 25-30-at lehet átlagosnak tekinteni.

Könnyen lehet, hogy az oroszok ma már magabiztosan nyernek. A csehek ellen semmi sem működött, vagy elizgulták, vagy túl nagy volt a nyomás, lényeg az, hogy elment az a meccs. Kazahsztán ellen már jöttek a gólok, és amíg hatot üt egy csapat, addig az sem baj, ha kap is párat.

Vélhetően ez a mai találkozó is hasonlítani fog a tegnapira. Az oroszok ismerik a letteket, és persze igaz ez fordítva is. A lett válogatott magját (a keret felét) a Dinamo Riga adja, amely együttes a KHL-ben szerepel. De például Daugavins is a KHL-ben játszik, a lett együttes kapitánya számára sem lesz ismeretlen a légkör. A lettek megint megpróbálják, aztán vagy lesz bravúr, vagy nem. Számukra az igazán fontos meccsek, a nyerhető meccsek majd a csoportkör 2. felében jönnek.

Daugavinsék egyébként nem lehetnek szomorúak, hisz elvileg a svédek és a csehek is jobbak papíron, de mindkét meccsen sikerült összekaparni egy pontocskát. Ez a meccs sem olyan, ahol előzetesen győzelemmel kalkuláltak,, vagy akár pontszerzéssel, így nyomás nem lesz a lett srácokon. Azt meg látjuk, láttuk, hogy ennek az orosz együttesnek vannak gyenge pontjai. Nyílt játék lesz, és ha Panarinék elemükben lesznek, akár az orosz válogatott összehozhatja a tipphez szükséges gólszámot, de kisebb csoda lenne, ha a lettek nem 'segítenének be' vagy kettővel.

Címkék: sportfogadás, tipp,