Sportfogadás tippek: Lengyelország - Magyarország

2018-04-26
Elég cudarul fest a IIHF Divízió 1/A-s hoki-vb tabellája. Magyarország az utolsó helyen áll, előtte pedig Lengyelország az ötödik. Csütörtökön ez a két válogatott találkozik.

Lengyelország - Magyarország

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 5.5 alatt

Sportingbet odds: 1.50

Kezdés: csütörtök, 19:00

 

A magyar válogatott nem áll jól a szerencsével ezen a vb-n. Kazahsztán ellen talán még jobbak is voltunk mezőnyben, többet lőttünk kapura, aztán az eredmény mégis 0-3 lett. Olaszország ellen legalább az eredmény szép, bár a játék sem volt csúnya. Aztán Szlovénia ellen is nyomtunk, nyomtunk, és nyomtunk, mégis 4-1 arányban kikaptunk.

Lengyelország sem áll sokkal jobban, megverte nagy meglepetésre Szlovéniát, de kikapott az olaszoktól, és ami igazán fájt lengyel barátainknak, a britektől is. Most ott tartunk, hogy ennek a meccsnek a vesztese komoly gondba kerül, megcsapja a kiesés szele. A torna előtt bíztunk a feljutásban, de most már a bennmaradásnak is lehetne örülni.

Sportingbet 

Rátérve a tippre

Kevés gólra számítunk, és ennek egyértelmű oka, hogy bár erős a támadójátékunk, a lövésekből nagyon ritkán születik gól. Három meccsen lőttünk négy gólt, ez pedig édeskevés. Hiába küldünk kapura 30-35 lövést egy meccsen, ha egy-kettő akad be, vagy mint Kazahsztán ellen, egy sem.

Lengyelország meg hiába lőtt 8 gólt a tornán, semmire sem megy vele, ha többet kap, mint lő. Ráadásul az ő nyakuk körül is szorul a hurok, nekik is fontossá vált, hogy ne kapjanak buta gólokat. Azért a britek ellen benyelt ötös után valószínűleg picit több energiát fordítanak majd a védekezésre, abban biztosak lehetünk.

Rendre szoros, kevés-gólos meccsek

Az óriási tét mellett a tippünk mellett szól, hogy a lengyel-magyar (vagy magyar-lengyel) meccsek rendre gólszegények, amikor tét van. Felkészülési találkozókon még ki is nyílik a gólzsák, de amikor tét van, akkor nincs gól. Illetve van, csak nagyon kevés.

  • 2017.04.27. (világbajnokság) Lengyelország-Magyarország 2-0
  • 2016.02.14. (olimpiai selejtező) Lengyelország-Magyarország 1-0 (0-0 a rendes játékidőben!)
  • 2015.04.25. (világbajnokság) Magyarország-Lengyelország 2-1

Szóval rendre szoros meccseket játszunk, és vélhetően így lesz ez ma is. Olimpiai selejtezőben még egy 0-0-át is összehozott a két válogatott, pedig az a jégkorongban tényleg szökőévente fordul elő. Öt nap alatt a 4. meccsére készül a két válogatott, szóval erővel sem fogják már annyira bírni a srácok egyik oldalon sem. Nem valószínű, hogy 7-8 gólt látunk, könnyen lehet ebből ismét egy olyan találkozó, ahol amelyik válogatott kettőig eljut, az meg is nyeri a meccset. Az utolsó három egymás elleni tétmeccsen két gól elég volt a győzelemhez. Ha ezeket az eredményeket nézzük, akkor az 5.5 gól alatt (1.50) opcióval picit még túl is biztosítjuk magunkat.

Címkék: sportfogadás, tipp,