Sportfogadás tippek: Lekhwiya - Al-Gharafa

2015-12-22
Karácsony környékén nagyítóval kell keresni a fogadásra is alkalmas sporteseményeket, de azért lehet találni párat, amire érdemes odafigyelni!

Lekhwiya - Al-Gharafa

Tipp: Lekhwiya győzelem

Odds: 1.30

Iroda: unibet

Kezdés: kedd, 16:45

 

A katari Premier League nem egy frekventált bajnokság, de azt jól tudjuk, hogy pénz azért akad bőven, és nem egy ismert játékost tudnak elcsábítani a csapatok. Elég csak Xavi-t említeni, aki tavaly még a Barcával nyert BL-t és spanyol bajnokságot, most az Al-Sadd együttesében focizik.

A Lekhwiya ugyan nincs teletűzdelve légióssal, de akik itt játszanak, azok bizony megdolgoznak a pénzükért. A dél-koreai Nam 12 meccsen 7 gólt lőtt, a tunéziai Msakni 12-n 11-et. De a csapat legnagyobb sztárja, mozgatórugója az a Weiss, aki igazi vándormadárnak számít. A szlovák srác még mindig csak 26 éves, hatalmas tehetség, kiváló labdarúgó, de valahogy sosem tudott megállapodni egy komolyabb liga komolyabb csapatánál, pedig képességei megvannak ehhez. De ő vélhetően ilyen típus, az pedig fix, hogy nem a katari Premier Liga az ő szintje. Weiss a legjobb korban van, ő ebben a ligában igazi tanárnak számít. Ő is 12 meccsen játszott, és hét gólnál tart. Ő elsősorban előkészítő szerepkörben tetszeleg, de a hét gólja jelzi, hogy ha a kapu elé keveredik, azért feltalálja magát. Nam, Weiss és Msakni triója 25 gólt lőtt, a csapat összesen 35-öt. (Az Al Gharafa csapat szinten lőtt 10 gólt...) Szóval a katari srácok mellett valóban minőségi légiósok játszanak itt, ha nem is Xavi kaliberű labdarúgók, de azért ez a Weiss fiú játéktudásban simán jobb jelenleg, mint Xavi.

A Lekhwiya remek formába lendült, sorra nyeri meccseit, viszont az Al-Gharafa épp ellentétes formában van. Nem tud nyerni, utolsó 4 bajnokijából hármat is elveszített, de ezen a négy bajnokin gólt sem tudott szerezni. Nincs egy súlycsoportban a két együttes, és a Lekhwiya hazai pályán képes mészárlást rendezni kisebb tudású riválisok ellen. Nem is oly rég az Al Kharitiyat ellen  nyert otthon 7-0-ra, de november 22-én 3-0-ra nyert az Al Khor ellen, december 3-án 6-2-re verte az Al Wakrah együttesét hazai pályán.

Ez a Lekhwiya ma sem fog tétlenkedni, Weiss vezérletével egész biztosan győzni fog. A szlovák srác ha játszik, az legalább egy gól és egy-két gólpassz, otthon ezt a meccset a Lekhwiya magabiztosan meg fogja nyerni!

Címkék: sportfogadás, tipp,