Sportfogadás tippek: Lehet-e gólkirály Lionel Messi?

2015-11-16
A hétvégén ismét el Clásicó, összecsap a Real Madrid és a Barcelona. Mi viszont nem ezzel a találkozóval foglalkozunk (egyelőre), hanem a két gigász, Messi és Ronaldo párharcával.

Lehet-e még gólkirály Lio Messi a La Liga 2015/16-os szezonjában?

A szezon kezdete előtt Ronaldo volt a legesélyesebb a gólkirályi címre a La Liga idei szezonjában. Természetesen Messi volt a második legesélyesebb a gólkirályi címre, aztán jött Suarez, Neymar, Benzema és a többiek.

A jelenlegi állás: (sorszám, név és gólok száma):

1    Neymar 11
2    Luís Suarez 9
3    Agirretxe 9
4    Cristiano Ronaldo 8
5    Javi Guerra 8
6    Rubén Castro 7
7    Lucas Pérez 7
8    Nolito 7
9    Aduriz 7
10    Iago Aspas 6
11    Benzema 6
12    Borja Bastón 6
13    Griezmann 5
14    Alcácer 5
15    Gameiro 5
16    Caicedo 4
17    Bakambu 4
18    Dani Parejo 4
19    Iñaki Williams 4
20    Orellana 3
21    Saúl Berjón 3
22    James 3
23    Messi 3

Ez tehát a jelenlegi állás. Neymar és Suarez Messi hiányában ontotta a gólokat, a brazil és az uruguayi srác nagyon jól játszott, és önzetlen gólpasszokkal szolgálták ki egymást. Neymar 11, Suarez 9 gólnál tart. A Barca spílereit követi a Sociedad baszk támadója, Agirretxe. Az ő kilenc gólja pozitív meglepetés, de hogy ezt a tempót tartani tudja, az kétséges.

Benzema most elég nagy gondban van, Valbuena megzsarolása miatt mostanában többet van bíróságon és kihallgatáson, mint edzésen.

A kérdés: Hogy folytatódik-e Ronaldo szokásosnál gyengébb szériája, és az, hogy Messi sérülése után milyen formában tér vissza, elkezdi-e termelni a gólokat, és visszaveszi-e Neymartól a karmesteri pálcát. Utóbbi nyilván költői kérdés, az nem vitás, hogy ha Messi a pályán van, akkor ő a főnök.

Ronaldo idén 11 bajnokin játszott, és 8 gólt rúgott. A portugál ász minden meccsen végig a pályán volt, 990 perc alatt tudott 8 gólt termelni. Átlagban 123 percenként talált be idén, ami elmarad a tavalyi átlagtól. Az előző idényben 64.5 percenként lőtt gólt CR7, azaz nyugodtan mondhatjuk, duplán hatékony volt, mint idén.

Messi ebben az idényben hatszor lépett pályára, és három gólt szerzett. Nem lehet azt mondani, hogy számolatlanul ontotta a gólokat sérülése előtt. 133 percenként talált be, de az a hat meccs picike minta, amin játszott Lio Messi.

Jelenleg 11 kör ment le, azaz durván a bajnokság negyede. Van még 27 forduló, a két zseni között mindössze 5 gól a különbség. Ez az ő szintjükön nem sok, hisz mind Messi, mind Ronaldo bármikor képes 3-4 gólt lőni egy meccsen.

Persze kérdés akad bőven. Az egyik hogy Ronaldo lesz-e hatékonyabb idén? Benzemát valakinek pótolni kell, így Ronaldo sokszor tűnik majd fel a kilences pozíciójában, ami igazából nem fekszik neki annyira. A másik kérdés, hogy milyen állapotban tér vissza Messi? Vagy esetleg visszatérése után nem sérül-e le újra. De bízzunk benne, hogy nem fogják erőltetni a visszatérését, simán benne van a pakliban, hogy még nem játszik a Real elleni hétvégi rangadón.

Itt az a kérdés, hogy megéri-e most Messi gólkirályi címére fogadni 15.00-ös oddson, avagy mégsem. Igazából nehéz a döntés, és aki szereti Messit, sokkal inkább lát értéket ebben a 15.00-ös szorzóban, mint a Ranaldo-fanok. De Ronaldo is ember, nála is közbe jöhet sérülés, vagy eltiltás, amire alapozni valóban nem lehet, de benne van a pakliban. Jelenleg 15.00-ös oddson fogadhatunk arra a bet365-ön, hogy Messi lesz a La Liga jelenleg futó szezonjának gólkirálya. Az tény, hogy nehéz ezt value betnek nevezni, de az is tény, hogy van benne fantázia.

Elvileg Messi nem játszik még a Real elleni találkozón. Ne feledjük, hogy a katalán csapatnak három pont előnye van a Real Madriddal szemben, ha netán elbukik a Barca, akkor sem történik tragédia. Inkább egy zakó a Clasicón, mint az, hogy Messi pályára lépjen, és ismét lesérüljön hosszú időre. Érdemes tehát kivárni azoknak, akik szimpatizálnak ezzel a tippel, mert ha Messi nem játszik hétvégén, akkor ez az odds csak emelkedni fiog! (Kivéve akkor, ha sem Ronaldo, sem Suarez, sem Neymar nem talál be, de erre picike az esély)

Címkék: sportfogadás, tipp,